Nieuwe directeur voor Boeren op een Kruispunt

In februari 2020 nam vzw Boeren op een Kruispunt, de hulporganisatie voor Vlaamse boeren en tuinders in nood, afscheid van directeur Riccy Focke. Els Verté neemt het vanaf september van hem over, dat meldt het bestuur in een persbericht.
21 april 2020  – Laatste update 14 september 2020 14:54
Lees meer over:

Els Verté heeft al een carrière van 28 jaar als advocaat achter de rug en kijkt uit naar de nieuwe uitdaging. Ze runt haar eigen advocatenkantoor in Gent en ruilt haar job nu in voor de directeursfunctie. “Na 28 jaar was ik toe aan een carrièreswitch”, vertelt ze. “De vacature van directeur bij vzw Boeren op een Kruispunt had meteen mijn interesse gewekt.” 

“Door haar opleiding, dagdagelijkse praktijkervaring met mensen in moeilijkheden, haar lesgeverscapaciteiten en sociale vaardigheden is ze de juiste kandidaat voor deze functie”, klinkt het. “Els is wel al even weg uit het landbouwmilieu, maar haar nieuwsgierigheid en leergierigheid zullen er voor zorgen dat ze snel de uitdagingen in de sector leert kennen.”

We zijn ervan overtuigd dat we met Els een goede opvolger gevonden hebben.

Dirk Lips - Voorzitter Boeren op een Kruispunt

Els was ook 20 jaar schuldbemiddelaar, vertegenwoordiger van de Gentse schuldbemiddelaars bij de rechtbank en AVAS en gaf vormingen bij vzw Steunpunt Mens en Samenleving. Met deze praktijkervaring haalt de vzw meteen een expert in huis. 

“We willen van deze gelegenheid gebruikmaken om nogmaals  onze waardering en erkentelijkheid uit te spreken voor de jarenlange inzet en de deskundigheid waarmee Riccy Focke sinds de oprichting van de vzw deze opdracht heeft ingevuld”, zegt voorzitter Dirk Lips. “We zijn ervan overtuigd dat we met Els een goede opvolger gevonden hebben. De raad van bestuur kijkt er naar uit om Els te mogen verwelkomen.”

 


Els Verté start op 1 september 2020 bij vzw Boeren op een Kruispunt.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek