Nederlandse Partij voor de Dieren haalt zes zetels

De Nederlandse Partij voor de Dieren (PvdD) heeft in alle zes gemeenten waar ze deelnam aan de gemeenteraads-verkiezingen één zetel gehaald. Daarmee is volgens de partij “het beoogde resultaat” bereikt. Voor de komende Tweede Kamerverkiezingen rekent de PvdD op een verdubbeling van de huidige twee zetels.
5 maart 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:11
Lees meer over:

De Nederlandse Partij voor de Dieren (PvdD) heeft in alle zes gemeenten waar ze deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen één zetel gehaald. Dat blijkt uit de voorlopige verkiezingsuitslag. Daarmee is volgens de partij “het beoogde resultaat” bereikt. Voor de komende Tweede Kamerverkiezingen rekent de PvdD op een verdubbeling van de huidige twee zetels.

De PvdD deed mee in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Leiden, Apeldoorn en Buren. In die laatste gemeente werd fanatiek actie gevoerd tegen een groot varkensbedrijf. In Buren werden relatief ook de meeste stemmen vergaard: ongeveer 5 pct. In Amsterdam en Den Haag lag het aandeel PvdD-stemmers veel lager, respectievelijk rond 2,3 en 2,4 pct.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen die doorgaan op 9 juni, wil de Partij voor de Dieren haar aantal zetels verdubbelen tot vier. Opiniepeilingen dichten de partij echter steevast twee zetels toe. Volgens voorlopige uitslagen zal de PvdA ook op het platteland flink verliezen.

Bron: Agrarisch Dagblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek