Meer dan 50 bedrijven openen deuren op 40ste Dag van de Landbouw

Op zondag 18 september vindt de 40ste editie van de Dag van de Landbouw plaats. Dit jaar zetten 51 land- en tuinbouwbedrijven in heel Vlaanderen hun poorten open voor het grote publiek, meldt sectororganisatie Boerenbond.

5 september 2022  – Laatst bijgewerkt om 5 september 2022 15:43
Lees meer over:
dagvandelandbouw-2021-1250

Het voorbije jaar is er veel aandacht gegaan naar het stikstofakkoord en de laatste tijd ook naar de energiecrisis die ook in de landbouw haar sporen nalaat. Maar op de Dag van de Landbouw, die sinds 1982 elke derde zondag van september georganiseerd wordt en jaarlijks zowat 100.000 bezoekers trekt, kan de sector zichzelf op een andere manier in de kijker zetten.

"Meer dan ooit is het nodig dat onze bedrijven aan iedereen laten zien onder welke omstandigheden hun dagelijks voedsel en het groen voor hun leefomgeving worden geproduceerd. En die lokale voedselproductie moeten we naar waarde schatten", zegt Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens, die benadrukt dat de Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven bij de absolute top in de wereld horen. “Op het vlak van klimaatefficiëntie, op het vlak van milieu- en diervriendelijkheid, op het vlak van voedselveiligheid."

Volgens Boerenbond is ook geen enkele van de 51 deelnemende bedrijven gelijk. "Het zijn zeer uiteenlopende familiebedrijven. De ene boer(in) is gebeten door technisch vernuft, de ander zet een generatielange traditie verder.”

Alle informatie over de Dag van de Landbouw en de 51 deelnemende bedrijven is terug te vinden op: www.dagvandelandbouw.be

Bron: Belga / Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek