Limburgse aardappelboer ijvert voor meer dierenwelzijn

Een Limburgse aardappelboer toont zijn sympathieën voor dierenrechtenorganisaties wel op een heel bijzondere manier.
23 maart 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:11
Lees meer over:

Een Limburgse aardappelboer toont zijn sympathieën voor dierenrechtenorganisaties wel op een heel bijzondere manier. De vrachtwagen waarmee hij zijn aardappelen vervoerd, staat vol slogans en foto’s die mensen afraden om nog vlees te eten. “Mensen moeten beseffen wat een lijdensweg dieren ondergaan vooraleer ze op hun bord belanden”, zegt aardappelboer Jean-Louis Machiels.

De Limburger is samen met zijn vrouw al jarenlang een bekende bij de dierenrechtenorganisaties. “Waar we kunnen, proberen we hen financieel of met acties te steunen”, vertelt Machiels. Hij vindt het belangrijk dat menen over de gigantische vleesindustrie gaan nadenken. “Ik word heel boos als ik zie hoeveel dierenleed er nog is op de wereld. Ik wil ook aan andere mensen laten zien dat er nog steeds veel leed is”.

Daarom heeft hij het idee opgevat om het dekzeil van zijn vrachtwagen te gebruiken om de mensen over het thema te sensibiliseren. “Ik rijd dagelijks kriskras door Limburg om aardappelen te leveren. Veel mensen zien mij dus rijden”, weet Machiels. Hij plaatste op zijn dekzeil foto’s van dierenleed en slogans zoals ‘Dieren zijn vrienden, eet ze niet op’. Hiermee hoopt de boer de mensen een geweten te schoppen.

De aardappelboer beseft dat hij geen alledaagse figuur is in de landbouwwereld. “Ik besef dat mensen dit niet verwachten van een boer, maar dat verrassingseffect speelt in mijn voordeel. Mensen reageren eigenlijk altijd positief”, klinkt het.

Bron: Het Belang van Limburg

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek