Karmeliet pikt degradatie in GaultMillau niet
nieuwsVolgens Van Hecke begonnen de problemen met GaultMillau vijf jaar geleden. "Ik wil daar eigenlijk niet veel over vertellen. Maar bon. Ik ken mensen die op restaurant gingen toen er controleurs van GaultMillau waren. Ze zaten 'De Karmeliet' zwart te maken tegen klanten en de restaurateur. Dat pik ik niet. Sindsdien komen ze hier ook anoniem. Maar in de 25 jaar daarvoor meldden ze zich altijd aan, zodat ze gratis konden eten".
Van Hecke wil niet toegeven dat de degradatie van 18 naar 17 op 20 hem zwaar op de maag ligt. "Het is maar de GaultMillau, hé. Michelin die me een ster afpakt: dáár zou ik wakker van liggen. Maar niet van de GaultMillau. Veel van hun controleurs zitten overigens met beroepen en bijberoepen. Hoe serieus is dat dan? Ik neem ze alvast niet ernstig. Ze kennen zelfs het verschil niet tussen een baars en een kabeljauw. Ik ben ook niet kwaad op mijn jongens in de keuken. Ik weet dat wij ons best doen".
De anonieme inspecteurs van GaultMillau verslikten zich tijdens een bezoek in 'De Karmeliet' onder andere in een "net iets te lang gegaarde langoustine in een saus waarin het citroenkruid opviel".(KS)
Bron: Het Laatste Nieuws</i>