John Deere opnieuw bestverkochte tractor in België

John Deere is de bestverkochte tractor van 2023 in België. Het Amerikaanse tractor- en landbouwmachinemerk staat daarmee voor het tweede jaar op rij aan de top van de verkoopstatistieken voor tractoren van meer dan 50pk. Daarnaast werd de positie van John Deere als marktleider in verkoop van grotere tractoren (+150 pk) voor het derde opeenvolgende jaar bevestigd.

17 januari 2024  – Laatst bijgewerkt om 17 januari 2024 17:40 Joris Rigo
Lees meer over:
Schermafbeelding 2024-01-17 162849

Vorig jaar werden in ons land 415 landbouwtractoren van het merk John Deere ingeschreven. Volgens Lieven Beyl, group sales & marketing director bij Cofabel (de exclusieve verdeler van John Deere in België) is de koploperspositie die het merk inneemt, geen toeval. “We zijn zeer verheugd met deze resultaten voor 2023. Het is een welverdiende bekroning van de onvermoeibare inzet van het Cofabel-team en het John Deere dealernetwerk”, zegt Beyl.

Dankzij het precisielandbouwsysteem op de John Deere-tractoren zijn er minder inputs nodig voor de landbouwer

Lieven Beyl - group sales & marketing director bij Cofabel

John Deere staat volgens hem niet alleen voor machines van een topkwaliteit aan een scherpe prijs. "Ze zijn ook het neusje van de zalm wat betreft duurzame innovatie op het gebied van smartfarming of precisielandbouw. Denk maar aan Arvesta’s innovatieve Varicare. Dankzij dit precisielandbouwsysteem op de John Deere-tractoren zijn er minder inputs nodig voor de landbouwer.”

Sinds 2000 zet de fabrikant in op precisielandbouw en is daarin op wereldvlak een toonaangevende speler. Zodra de taakkaarten zijn gegenereerd, worden ze rechtstreeks geïntegreerd in de John Deere-tractoren via de My JohnDeere-service. De gewassen krijgen op die manier bijvoorbeeld de gewenste nauwkeurige dosis meststoffen. "Een efficiënte en duurzame manier van werken met meeropbrengsten voor de landbouwer", klinkt het.

Het bedrijf dat ooit startte als kleine smederij is uitgegroeid tot een prominente fabrikant van tractors en landbouwmachines. De eerste fabriek werd gesticht om een succesvolle uitvinding van John Deere te produceren, namelijk een stalen zelfreinigende ploeg. Het merk, met zijn typische groene en gele kleuren specialiseert zich al ruim een eeuw in landbouwmachines, maar ook in machines voor onderhoud van parken, tuinen en bosbouw.

Recordwinsten voor tractorbouwer John Deere
Uitgelicht
John Deere, 's werelds grootste landbouwmachinefabrikant, zet recordcijfers neer in 2022. Ook de orderboeken voor 2023 zijn grotendeels gevuld, waardoor het bedrijf de toekoms...
28 november 2022 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Beeld: Arvesta

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek