Jetairfly serveert topgastronomie in vliegtuigen
nieuwsDe kok die de spits zal afbijten op 23 oktober is Kristof Coppens. Hij heeft een eigen restaurant in Haaltert dat in 2005 een eerste Michelin-ster kreeg. Elke VIP Selection-maaltijd zal bestaan uit een glas champagne met nootjes, een koud voorgerecht, een koud of warm hoofdgerecht, een dessert en koffie/thee en Belgisch chocolade. Ook de gepaste dranken worden voorzien.
Nadat een aantal Belgische festivals al een topkok op de wei gehad hebben, stapt nu dus ook Jetairfly mee in het gastronomische wereldje. Toch is het niet altijd makkelijk om een sterrenmaaltijd te vertalen naar vliegtuigeten. "Ik kies voor eenvoud. Dat betekent geen overvloed van smaken samenbrengen, maar selectief zijn: drie smaken kiezen die een perfecte combinatie vormen", aldus Coppens.
Jetairfly-voorzitter Elie Bruyninckx is ervan overtuigd dat "de VIP-Selection-reizigers deze gastronomische beleving aan boord van de vliegtuigen naar waarde zullen weten te schatten".(KS)
Bron: Belga