Gentse Floraliën 2010 groter en toekomstgericht

In 2010 zullen de Gentse Floraliën nog uitgebreider worden, en ruimschoots aandacht schenken aan toekomstgerichte visies op het vlak van tuinarchitectuur en luxeproducten. Dat maakten de organisatoren dinsdag bekend op een eerste persconferentie.
21 april 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

In 2010 zullen de Gentse Floraliën nog uitgebreider worden, en ruimschoots aandacht schenken aan toekomstgerichte visies op het vlak van tuinarchitectuur en luxeproducten. Dat maakten de organisatoren dinsdag bekend op een eerste persconferentie.

Om plaats te bieden aan het groeiende publiek en de toenemende belangstelling vanuit de sierteeltsector, werd beslist om in 2010 een extra hal van Flanders Expo te reserveren. De vijfjaarlijkse plantententoonstelling zal daarmee 40.000 m2 tentoonstellingsruimte innemen, goed voor een wandelparcours van 2,3 kilometer. Er worden deelnemers verwacht uit China, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Zuid-Afrika, Jamaica, Polen, Columbia en de Verenigde Staten. 

De volgende editie wil ook meer aandacht geven aan toekomstgericht tuinieren. Zo is er niet alleen een aparte stand voor 'Jonge Leeuwen', voor sierteelttalent onder de 25, er is ook plaats voor een 'Kringlooptuin', die wordt voorgesteld door tuinboekenauteur Ivo Pauwels en de Vlaamse Compostorganisatie (VLACO). 

Het Algemeen Verbond van Belgische Siertelers en Groenvoorzieners (AVBS) zal staaltjes van hedendaagse bomenarchitectuur laten zien, en een aantal jonge tuinarchitecten toont met 'Groen licht in de stad' hoe stadstuinen er in de toekomst zouden kunnen uitzien.Daarnaast is er ook plaats voor de rol van bloemen en planten in luxeproducten als parfums, of voor de gezondheid: taxus als middel tegen kanker, de invloed van soja op de gezondheid, en een geneeskundig rariteitenkabinet.

De eerstvolgende editie van de Gentse Floraliën vindt plaats van zaterdag 17 april tot zondag 25 april 2010.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek