header.home link

Frietjes eten voor de goede zaak

Met de campagne "SOS Patat : red patatjes, eet frietjes" bundelen Too Good To Go en de belangrijkste partijen in de aardappelsector de krachten om te voorkomen dat zo'n 750.000 ton Belgische aardappelen verloren gaan.
25 mei 2020  – Laatste update 14 september 2020 14:54
Met de campagne "SOS Patat : red patatjes, eet frietjes" bundelen Too Good To Go en de belangrijkste partijen in de aardappelsector de krachten om te voorkomen dat zo'n 750.000 ton Belgische aardappelen verloren gaan.
Aardappelen zijn de Belgische trots bij uitstek. Helaas wordt de Belgische aardappel, en meer bepaald de aardappelvariëteiten die geteeld en bewaard worden voor de productie van diepvriesfrieten en andere diepvriesproducten, door de coronacrisis met een groot probleem geconfronteerd.

De huidige situatie heeft het consumptiepatroon van diepgevroren aardappelproducten op verschillende niveaus door elkaar geschud. Met een daling van de export en de sluiting van een groot deel van de horecasector in België maar ook wereldwijd, zijn de verkochte hoeveelheden van deze diepvriesproducten sterk gedaald. Dit heeft als gevolg dat de koelcellen van de aardappelverwerkers overvol zitten.

Daarom worden de aardappeltelers nu geconfronteerd met een berg van 750.000 ton aardappelen die waarschijnlijk niet tot frieten of andere diepvriesproducten kunnen worden verwerkt. Deze aardappelen dreigen dus verspild te worden, indien er geen actie ondernomen wordt. 

Too Good To Go neemt de strijd tegen voedselverspilling serieus en heeft de belangrijkste partijen in de sector rond de tafel gebracht: VLAM, Apaq-W, Belgapom, Clarebout, Agristo, Belviva, Mydibel, McCain, Pomuni, Ecofrost, Eurofreez, Lamaire, Farm Frites, Belpotato, Fiwap, ABS, Boerenbond, FWA, Comeos, Carrefour, Makro, Colruyt Laagste Prijzen, Spar Colruyt Group, Spar Lambrechts, Lidl, cora, Bon ‘Ap, Jumbo, FoodWIN.

Samen lanceren ze vandaag de nationale campagne: "SOS Patat: red patatjes, eet frietjes". De campagne roept de Belgen op met slechts één missie: "red patatjes, eet frietjes". Met mayo, ketchup, andalouse, vol-au-vent, stoofvlees, ballekes in tomatensaus... maar ook kroketjes of pommes duchesse. In welke vorm dan ook, zolang die maar worden opgegeten!
 
Neem een kijkje op de website www.sospatat.be
 

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek