Dubai lanceert chocolade op basis van kamelenmelk
nieuwsDe nieuwe chocolade past in het huidige streven van de regering van de Emiraten om de eigen cultuur en de tradities van het Arabische schiereiland te bewaren. Geen makkelijke opdracht aangezien ongeveer tachtig procent van de bevolking buitenlanders zijn. Kamelenmelk en dadels behoorden eens tot de primaire voedingsmiddelen van de Arabieren in deze regio. Bovendien heet de chocolade, die een kleine kameel op de verpakking heeft, "Al-Nassma", waarmee men in het Arabisch een lichte, aangenaam koele bries bedoelt, iets waar de woestijnbewoners in hun tenten en lemen huizen hevig naar verlangen.
Voor de productie en de lancering van de kamelenmelkchocolade zijn experts uit Oostenrijk en Duitsland aangetrokken. Een van hen is de manager van de nieuwe chocoladefabriek, Martin von Almsick, die vroeger in het chocolademuseum in Keulen werkte. Ook chocoladeproducent Johann Georg Hochleitern uit Wenen, die al ervaring had met de productie van chocolade op basis van geiten- en schapenmelk, werkt mee aan deze originele chocoladesoort.(GL)
Bron: Belga