nieuws

Diepvriesgroentenbedrijf D'Arta blijft investeren

nieuws
Minister-president Yves Leterme bracht woensdag een werkbezoek bij d'Arta, een diepvriesgroentenbedrijf in volle expansie. In het voorjaar 2006 begeeft het bedrijf zich op de markt van de kant-en-klaar maaltijden. De oprichting van een telersvereniging in de sector wordt door de zaakvoerders van d'Arta als positief beschouwd. "De vergadering die wij maandag hadden was positief en opbouwend", luidt het.
30 juni 2005  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:55
Minister-president Yves Leterme bracht woensdag een werkbezoek bij d'Arta. Daar nam hij uitgebreid de tijd om met de bedrijfsleiders een doorlichting te maken van de diepvriessector. De oprichting van een telersvereniging wordt door de zaakvoerders van d'Arta als positief beschouwd. "De vergadering die wij maandag hadden was positief en opbouwend en dit is goed voor onze sector", stelt Jean-Pierre De Backere.

Opvallend is dat Yves Leterme op zoek ging naar de pijnpunten in de sector. "Het is een typische sector voor West-Vlaanderen en wij moeten niet alleen over de knelpunten praten, wij moeten ze ook oplossen", was zijn kordate besluit. Bij d'Arta willen ze in elk geval vooruit. "In het voorjaar van 2006 begeven met ons op een nieuwe markt, de markt van de kant-en-klaar maaltijden. Zo spelen wij in op nieuwe levensstijlen en nieuwe consumptiepatronen", luidt het. Daarom investeert het bedrijf vijf miljoen euro en neemt het vijftien extra personeelsleden in dienst.

D'Arta is zeventien jaar jong en dus volop in expansie. Het bedrijf is een fifty-fifty partnership tussen Johan Talpe en Jean-Pierre De Backere. Het diepvriesbedrijf heeft een omzet van 70.000.000 miljoen euro in zijn bedrijven in Ardooie en Bavikhove. In Portugal is de omzet 7.000.000 euro. D'Arta exporteert naar 25 landen in Europa, Azië en Amerika. In de drie bedrijven samen zijn 250 werknemers aan de slag.

Leterme dook het bedrijf binnen in volle erwtentijd. "Groenten die mij goed bekend zijn vanuit de studententijd. Ik deed vaak mee aan de erwtenpluk", zei Leterme met de bekentenis dat hij af en toe wel eens een aardkluitje tussen de erwten moffelde. Kwestie van wat meer gewicht in de schaal te gooien. Of hij de drieëndertig verschillende kwaliteitsklassen van erwten kent is andere koek. "Want vandaag gaat het niet alleen over de prijszetting, maar ook om de kwaliteit", aldus Johan Talpe.

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek