Code beschermt authenticiteit 'Belgian chocolate'

nieuws
De Koninklijke Belgische Vereniging van de biscuit-, chocolade-, praline- en suikergoedindustrie (Choprabisco) heeft een code ontwikkeld voor het etiketteren van Belgische chocolade. Dat heeft de vereniging maandag bekendgemaakt. De code wordt op 1 september geïntroduceerd en is bedoeld om Belgische fabrikanten en de consument te beschermen tegen bedrijven die de naam 'Belgian chocolate' ten onrechte gebruiken.
18 augustus 2008  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:04
De Koninklijke Belgische Vereniging van de biscuit-, chocolade-, praline- en suikergoedindustrie (Choprabisco) heeft een code ontwikkeld voor het etiketteren van Belgische chocolade. Dat heeft de vereniging maandag bekendgemaakt. De code wordt op 1 september geïntroduceerd en is bedoeld om Belgische fabrikanten en de consument te beschermen tegen bedrijven die de naam 'Belgian chocolate' ten onrechte gebruiken.

De vereniging wijst er wel op dat het om een vrijwillige code gaat, zonder juridisch gewicht. "Er is geen specifieke wet voor het etiketteren van chocolade. Met de code komen we daar het dichtst bij in de buurt", aldus Choprabisco. Volgens de branchevereniging komt het vaker voor dat de naam België ten onrechte wordt gebruikt. Het gebruik van termen als 'Belgian style' and 'Belgian recipe' is niet ongebruikelijk.

Volgens de code moet een onderscheid worden gemaakt tussen grondstof en eindproduct. In het eerste geval kan een product het label 'Made with Belgian chocolate' krijgen. In het laatste geval kan op het product 'Made in Belgium' staan.(KS)

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek