nieuws

Brussel van 18 tot 21 september in ban van slow food

nieuws
Gastronomische fans zijn van 18 tot 21 september nog meer dan anders welkom in onze hoofdstad, waar dan de eerste editie van 'Proef Brussel' doorgaat. Bezoekers worden getrakteerd op gastronomische bezoeken, degustaties, een reuzenpicknick, markten en verschillende speciaal voor de gelegenheid uitgedokterde menu's. Met het evenement, dat in het teken staat van slow food, willen de organisatoren mensen warm maken voor lokaal kwaliteitsvoedsel dat tot stand kwam met respect voor het milieu en kleine producenten.
15 september 2008  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:05
Gastronomische fans zijn van 18 tot 21 september nog meer dan anders welkom in onze hoofdstad, waar dan de eerste editie van 'Proef Brussel' doorgaat. Bezoekers worden getrakteerd op gastronomische bezoeken, degustaties, een reuzenpicknick, markten en verschillende speciaal voor de gelegenheid uitgedokterde menu's. Met het evenement, dat in het teken staat van slow food, willen de organisatoren mensen warm maken voor lokaal kwaliteitsvoedsel dat tot stand kwam met respect voor het milieu en kleine producenten.

"We willen met deze eerste editie een ander beeld tonen van Brussel, namelijk dat van een ecologisch-gastronomische stad, een groene stad waar het goed wandelen is, een stad om te ontdekken en te proeven", stelt de vzw Karikol die het evenement organiseert. Gedurende vier dagen stellen verschillende koks, producenten en ambachtslieden, verspreid over heel Brussel, de deuren van hun restaurant of etablissement open en worden er diverse activiteiten en degustaties georganiseerd. De deelnemende restaurants creëren een speciaal Slow Food menu bestaande uit "lekkere, milieuvriendelijke, eerlijke en plaatselijke producten".

Het weekend wordt afgesloten met een slow food markt en een reuzenpicknick aan het Paleizenplein.(KS)

Meer informatie: Proef Brussel

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek