Bram Van Hecke stopt als voorzitter Groene Kring om op kieslijst cd&v te staan

Voorzitter Bram Van Hecke van Groene Kring wordt eerste opvolger op de Europese lijst van cd&v, zo heeft de partij donderdag bekendgemaakt. Hij legt zijn mandaat als voorzitter van de jongerenorganisatie van de Vlaamse land- en tuinbouwsector met onmiddellijke ingang neer.

18 januari 2024  – Laatst bijgewerkt om 18 januari 2024 7:15
Lees meer over:
Bram Van Hecke Groene Kring

"De landbouwvisie van cd&v sluit aan bij hoe ik naar de toekomst van de landbouw in Vlaanderen kijk", legt Van Hecke zijn keuze uit. "Denk aan het stikstofdossier en de shift van een depositiebeleid naar emissiebeleid die cd&v naar voren schuift. Dat is volgens mij inderdaad de toekomst". 

Die toekomst wordt vooral op Europees niveau uitgetekend. "Je kan er niet omheen: de laatste jaren kwam er vanuit Europa veel regelgeving die de landbouw in Vlaanderen onder druk zet", zegt Van Hecke, die ook Europese politiek studeerde in Warschau. "Het is dan ook logisch dat ik op dat niveau mijn stempel wil drukken en de stem van jonge Vlaamse boeren daar wil laten weerklinken." 

Bram is dé authentieke stem van de jonge boeren in Vlaanderen

Sammy Mahdi - Voorzitter cd&v

Cd&v-voorzitter Sammy Mahdi is bijzonder opgetogen met de nieuwe aanwinst, die met Groene Kring de voorbije jaren een plaats verwierf in het stikstofdebat en het protest tegen de Europese natuurherstelwet. "Bram is dé authentieke stem van de jonge boeren in Vlaanderen", zo meent Mahdi. 

De 28-jarige Van Hecke was vier jaar voorzitter van de Groene Kring. Hij legt zijn mandaat met onmiddellijke ingang neer. Hij wordt bij de verkiezingen van 9 juni eerste opvolger op de Europese lijst, die zoals bekend wordt getrokken door oud-minister en -partijvoorzitter Wouter Beke.

Laat ons niet wachten tot we ook een boerenherstelwet nodig hebben
Uitgelicht
De natuurherstelwet dreigt een aanslag te zijn op de toekomst van jonge boeren, schrijven Bram Van Hecke en Maarten Moermans van Groene Kring in een opiniestuk. “Europa moet e...
7 april 2023 Lees meer

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek