nieuws

Bietentrein rijdt niet meer door Wachtebeke

nieuws
De Moerbeekse suikerfabriek laat haar bieten niet langer per spoor, maar per vrachtwagen aanvoeren. Dat betekent dat de bietentrein uit het straatbeeld van Wachtebeke en Zelzate verdwijnt. Aan de overwegen van de bewuste spoorlijn gebeurden in Wachtebeke jarenlang zware ongevallen. De reacties op het verdwijnen van de bietentrein zijn dan ook verdeeld: aan de ene kant is er de opluchting dat de trein geen ongelukken meer zal veroorzaken, aan de andere kant verdwijnt een symbool.
17 september 2005  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:55
De Moerbeekse suikerfabriek laat haar bieten niet langer per spoor, maar per vrachtwagen aanvoeren. Dat betekent dat de bietentrein uit het straatbeeld van Wachtebeke en Zelzate verdwijnt. Aan de overwegen van de bewuste spoorlijn gebeurden in Wachtebeke jarenlang zware ongevallen. De reacties op het verdwijnen van de bietentrein zijn dan ook verdeeld: aan de ene kant is er de opluchting dat de trein geen ongelukken meer zal veroorzaken, aan de andere kant verdwijnt een symbool. Volgend jaar herbekijkt de suikerfabriek wel of de bietentrein al dan niet terugkomt.

De bietentrein door Wachtebeke is niet meer. Alle bieten van de Moerbeekse suikerfabriek worden vervoerd via vrachtwagens en niet meer per spoor, omdat dat economisch gunstiger is. Door het verdwijnen van de bietentrein komt meteen ook een einde aan de vrees voor ongevallen aan de overwegen in het dorp van Wachtebeke. Want die gebeurden er vroeger vaak.

"De jongste vijf jaar hebben we geen ongelukken meer gehad met de bietentrein, van mij moest hij dus zeker niet verdwijnen. Integendeel, de trein was een deel van onze gemeente. Vroeger waren er wel veel ongevallen, maar het gemeentebestuur heeft op een bepaald moment speciale signalisatie laten plaatsen en dat had succes", zegt de Wachtebeekse schepen van Verkeer Lucien De Block.

Buiten het bietenseizoen is het spoor vooral een geliefde fiets- en wandelroute, hoewel dat daar eigenlijk verboden is. De vele fietsers en wandelverenigingen reageren dan ook tevreden en dromen al van nieuwe recreatieve routes langs het spoor. Volgend jaar herbekijkt de suikerfabriek wel de situatie.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek