header.home link

Belgische bloemenveiling, kwekers en floristen zetten actie op voor slachtoffers aardbevingen

21 februari 2023

Euroveiling, bloemenkwekers, floristen en de Koninklijke Unie van de Floristen van België slaan de handen in elkaar en organiseren op donderdag 23 februari een solidariteitsactie. De opbrengst gaat naar het Consortium 1212 ten voordele van de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije.

Lees meer over:
aardbeving

Op donderdag zal Euroveiling, de enige Belgische bloemen- en plantenveiling, alle transactiekosten die die dag gemaakt worden, schenken aan het goede doel. Daarnaast zullen ook een tiental kwekers uit zowel binnen- als buitenland een deel van hun omzet doneren. Floristen kunnen bieden op de bloemen- en planten van de deelnemende kwekers en kunnen bovendien nog een vrijblijvende donatie doen.

“Deze dramatische gebeurtenis grijpt iedereen aan”, klinkt het bij de directie van Euroveiling. “De sector wil niet achter blijven en zet zich in om een inzameling te organiseren. Wij zijn ervan overtuigd dat, als we samenwerken, meer kunnen verwezenlijken en dit zal aanstaande donderdag zichtbaar zijn op de bloemen- en plantenveiling.”

De opbrengst van de solidariteitsactie gaat naar de slachtoffers van de aardbevingsramp. Het opgehaalde bedrag wordt op dinsdag 28 februari bekendgemaakt.

Alles kan ook op de voet gevolgd worden op sociale media via Instagram van Euroveiling en KUFB en via Facebook van Euroveiling en KUFB.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek