nieuws

Bart Decroos van restaurant Berto is Viskok 2008

nieuws
Bart Decroos, kok van het restaurant Berto in Waregem, heeft op de Nationale Horecawedstrijd in Flanders Expo de titel 'Viskok 2008' gekregen van VLAM. Voor de twintigste editie van deze kookwedstrijd voor professionele Belgische chefs stond dit jaar de tongschar op het menu, uitverkoren tot Vis van het Jaar. Viskok Decroos maakte er een tongscharfilet van met ossenstaart onder een korst van Oud-Brugge kaas, crème van butternut, eekhoorntjesbrood, coulis van tuinbonen, schuim van vadouvan en krokant van algen.
25 november 2008  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Bart Decroos, kok van het restaurant Berto in Waregem, heeft op de Nationale Horecawedstrijd in Flanders Expo de titel 'Viskok 2008' gekregen van VLAM. Hij maakte het lekkerste recept met de Vis van het Jaar, met name de tongschar. Decroos kreeg voor zijn recept de 'Vis van het Jaar'-trofee, een kunstwerk van Tuur De Rijbel. Daarnaast ontving hij een cheque van 1.250 euro, een dinerkaart voor twee bij Hof van Cleve, een aankoopbon van 250 euro bij horecagroothandel ISPC en een publireportage in het culinaire magazine Ambiance.

Voor de twintigste editie van de kookwedstrijd van VLAM voor professionele Belgische chefs stond dit jaar de tongschar op het menu, uitverkoren tot Vis van het Jaar. Viskok Decroos maakte er een tongscharfilet van met ossenstaart onder een korst van Oud-Brugge kaas, crème van butternut, eekhoorntjesbrood, coulis van tuinbonen, schuim van vadouvan en krokant van algen.

Decroos versloeg daarmee de andere finalisten, Kevin Grispen van restaurant De Fakkels, Anke Van Camp van Hofke Van Bazel, Ivan Menten van De Farmasie en Stefaan De Proft van restaurant Le Saisonnier.(KS)

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek