nieuws

Zeewolf is Vis van het Jaar

nieuws
Het Vlaamse visaanbod bestaat uit meer dan kabeljauw en tong. Om dit in de verf te zetten heeft VLAM dinsdag in het Brusselse restaurant Sea Grill voor de zestiende keer een Vis van het Jaar opgevist. Een heel jaar lang zal de zeewolf gepromoot worden.
23 maart 2004  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:28
Het Vlaamse visaanbod bestaat uit meer dan kabeljauw en tong. Om dit in de verf te zetten heeft VLAM dinsdag in het Brusselse restaurant Sea Grill voor de zestiende keer een Vis van het Jaar opgevist. Een heel jaar lang zal de zeewolf gepromoot worden.

De meest gegeten vissoorten kampen met problemen van overbevissing. Om dit probleem te bekampen, gelden vangstbeperkingen die het de Vlaamse visserij steeds moeilijker maken het hoofd boven water te houden. Hierdoor wint de promotie van minder klassieke vissoorten nog aan belang.

De zeewolf komt van nature voor in het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan en in de Noordzee. De vissers trekken naar deze gebieden voor de vangst van pladijs. Met hun boomkorvaartuigen pikken ze als bijvangst ook zeewolf mee. De jaarlijkse vangst van zeewolf bedraagt tussen de 50 en 100 ton. Gfk becijferde dat Belgen gemiddeld 1,4 keer per jaar zeewolf eten.

Naar jaarlijkse gewoonte verspreidt VLAM een receptenfolder over de Vis van het Jaar. De folder toont een reeks uiteenlopende bereidingen met zeewolf die haalbaar zijn voor de gemiddelde keukenpiet. De zeewolf zal ook het hoofdingrediënt zijn van de Nationale Horecawedstrijd voor professionele koks.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek