Vooral verkoop van kunstkerstbomen boert vooruit

Zowel de verkoop van echte kerstbomen als die van kunstkerstbomen zit dit jaar in de lift. Kunstkerstbomen doen het gemiddeld 10 procent beter dan in 2007, de verkoop van authentieke exemplaren is met 5 procent gestegen. Dat meldt Fedis, de federatie van de distributiesector. Het gros van de verkochte levende kerstbomen is afkomstig uit België. De meesten komen uit de Ardennen, maar soms worden ze ook door lokale boomkwekerijen geleverd. Daarnaast worden ook kerstbomen geïmporteerd, bijvoorbeeld uit Denemarken.
24 december 2008  – Laatste update 4 april 2020 14:46
Lees meer over:
Zowel de verkoop van echte kerstbomen als die van kunstkerstbomen zit dit jaar in de lift. Kunstkerstbomen doen het gemiddeld 10 procent beter dan in 2007, de verkoop van authentieke exemplaren is met 5 procent gestegen. Dat meldt Fedis. Dat vooral de kunstkerstbomen het beter doen dan vorig jaar, heeft volgens de federatie van de distributiesector te maken met de toenemende kwaliteit en esthetiek van die bomen. "Naast plastic worden nu ook andere materialen, bijvoorbeeld rubber, gebruikt, met extra aandacht voor brandveiligheid", luidt het.

"Ook het prijsaspect speelt mee: de klant kan de kunstboom namelijk elk jaar opnieuw gebruiken". De verkoop van kerstbomen verloopt elk jaar in twee fasen, verduidelijkt Fedis. Al in oktober en de eerste helft van november worden veel kerstbomen verkocht, vooral bestemd voor de decoratie van handelszaken en bedrijven. Vervolgens komt in de tweede helft van november de verkoop aan particulieren helemaal op gang. Rond 20 december is de grootste drukte voorbij.

Het gros van de verkochte levende kerstbomen is afkomstig uit België. De meesten komen uit de Ardennen, maar soms worden ze ook door lokale boomkwekerijen geleverd. Daarnaast worden ook kerstbomen geïmporteerd, bijvoorbeeld uit Denemarken.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek