Varkensvlees van restaurant De Karmeliet bekroond
nieuwsChef-kok Geert Van Hecke van het driesterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge is uitgeroepen tot meest verdienstelijke Belgische chef op het gebied van varkensvlees. Het broederschap Sint-Antonius, opgericht binnen het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM), reikte de award dinsdag uit. Geert Van Hecke werd gelauwerd in zijn eigen restaurant in aanwezigheid van gouverneur Paul Breyne, die erelid van het broederschap is.
27 juli 2005
Chef-kok Geert Van Hecke van het driesterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge is uitgeroepen tot meest verdienstelijke Belgische chef op het gebied van varkensvlees. De broederschap Sint-Antonius, opgericht binnen het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM), reikte de award dinsdag uit. Geert Van Hecke werd gelauwerd in zijn eigen restaurant in aanwezigheid van gouverneur Paul Breyne, die erelid van het broederschap is.
Het broederschap Sint-Antonius wil het varkensvlees in de gastronomie promoten en daarom wordt elk jaar een ambassadeur van het varkensvlees verkozen. Deze keer viel de keuze dus op de Brugse topchef. Hij kiest voor creativiteit in zijn keuken en in zijn jongste kookboek is varkensvlees prominent aanwezig. Van Hecke gebruikt in zijn keuken alle onderdelen van het varken Duke of Berkshire, een uitzonderlijk ras dat gekweekt wordt in Koolskamp.
De Antonius-award brengt de laureaat een bronzen beeld op van de hand van Willy Ceyssens en een geldprijs van 2.500 euro.