Potplantenbedrijf ID'Flor is meest duurzame sierteler

Het potplantenbedrijf ID’Flor uit Lochristi heeft naar aanleiding van de Gentse Floraliën de vijfjaarlijkse prijs voor ‘Meest duurzame sierteler van Vlaanderen’ gekregen. Het bedrijf krijgt de prijs omwille van zijn constante inspanningen om zich te verbeteren op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen.
16 april 2010  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:54
Lees meer over:

Het potplantenbedrijf ID’Flor uit Lochristi heeft naar aanleiding van de Gentse Floraliën de vijfjaarlijkse prijs voor ‘Meest duurzame sierteler van Vlaanderen’ gekregen. “Het bedrijf krijgt de prijs omwille van zijn constante inspanningen om zich te verbeteren op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen”, zegt initiatiefnemer Vlaams Milieuplan voor de Sierteelt (VMS).

VMS is een vzw die al bijna vijftien jaar ijvert voor een duurzame sierteelt. Telers kunnen er zich vrijwillig bij aansluiten om een objectief beeld te krijgen van hun milieu-inspanningen. “VMS-leden houden periodieke registraties bij van hun verbruikte hoeveelheden gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en energie. Dit verbruik wordt dan omgerekend naar een score.

Het is die score die bij ID’Flor de voorbije vijf jaar consistent erg hoog lag. “Daar bovenop heeft het bedrijf ook een MPS-GAP-certificaat. Dit betekent dat ID’Flor een duurzame visie heeft op onder meer personeelsbeleid, veiligheid en afval”, klinkt het bij VMS. Al deze inspanningen leveren het bedrijf nu de titel van ‘Meest duurzame sierteler van Vlaanderen’ op. “Wij zijn blij dat we deze prijs kunnen uitreiken aan een bedrijf dat ook op andere vlakken een voortrekker is in de Vlaamse sierteelt”, aldus VMS.

ID’Flor is een groot potplantenbedrijf uit Lochristi dat onder meer gespecialiseerd is in de teelt van de azalea, bamboe, clivia, rododendron en orchidee. Dit breed aanbod aan sierteeltproducten wordt zowel op de binnenlandse als buitenlandse markt afgezet. “Wij zijn bijzonder verheugd met deze erkenning. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten deze prijs ook naar waarde zullen weten te schatten. Het is niet eenvoudig om aan de prijs- en kwaliteitseisen van de markt te voldoen zonder de principes van duurzaamheid te verloochenen”, zei bedrijfsleider Etienne Floré.

Het is de bedoeling dat de winnaar zijn trofee gaat etaleren op zijn stand op de Floraliën. “Hiermee willen we benadrukken dat ook in de sierteelt duurzaamheid is ingeburgerd. Het is op momenten als deze, als heel de wereld naar ons kijkt, dat we kunnen tonen dat dit óók een sterke troef is van de Vlaamse sierteler”, zegt Egon Triest, waarnemend voorzitter van VMS.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek