Meetjesland wil uitblinken op Week van de Smaak
nieuwsVan 16 tot 25 november slaat Vlaanderen massaal aan het proeven, eten en drinken tijdens de eerste 'Week van de Smaak'. Dit nieuwe grootschalige eetcultuurevenement is een initiatief van Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux en wordt georganiseerd door het Vlaams Centrum voor Volkscultuur. Het brede publiek zal 10 dagen lang kennis kunnen maken met smaak en alles wat ermee te maken heeft vanuit cultureel, historisch, toeristisch, educatief, culinair en sociaal perspectief, met natuurlijk oog voor de gezondheid.
"Vandaar dat we verenigingen, besturen, instellingen, bedrijven, bewoners, kortom iedereen uit het Meetjesland met creatieve ideeën rond 'smaak' willen oproepen tot deelname. Het Meetjesland heeft als voedingsstreek een rijke historiek en ook vandaag zijn de landbouw- en de voedingssector hier nog prominent aanwezig. De 'Week van de Smaak' biedt het Meetjesland dan ook dé kans om zich als voedingsregio te profileren. Alle initiatieven en evenementen in de gemeenten zullen als geheel gepromoot worden binnen en buiten de streek", aldus Oyaert.
Voor een goede organisatie slaan zeven regionale organisaties de handen in elkaar. Het Plattelandscentrum vzw, Toerisme Meetjesland, Streekplatform+ Meetjesland, Regionaal Welzijnsoverleg Meetjesland (RWOM), Lokaal Gezondheidsoverleg Meetjesland (LOGO), COMEET en de Erfgoedcel Meetjesland. "Maar daar blijft het niet bij", gaat Els Oyaert verder. "Samen willen we ook organisaties en mensen uit de streek inspireren om zelf 'smaakevenementen' te organiseren".
Wie ideeën heeft of wil opdoen, kan terecht bij de ideeëntrommel op www.meetjesland.be. "Een eetconcert met fanfare, een smaakroute langsheen historische panden van speculoosbedrijven, een avontuurlijke nacht op een vissersschip, ... je vindt het er allemaal", besluit Oyaert.
Meer informatie: Week van de Smaak