FoodGate maakt innoverende voedingsbedrijven wegwijs
nieuws"Steeds meer bedrijven zien de noodzaak van innovatie in en doen hiervoor beroep op hulp en advies", zegt Erwin Lamot van Flanders' FOOD, het kennisplatform van de voedingsindustrie. "Om de begeleiding te verbeteren, was er nood aan coördinatie met en tussen alle innovatiespelers in de voedingssector". FoodGate biedt bedrijven een centraal aanspreekpunt en zal zorgen voor een gerichte doorverwijzing naar de verschillende leden binnen het netwerk of haar externe partners.
De diverse partners in FoodGate gaan hun seminaries, workshops, opleidingen en trainingen ook op elkaar afstemmen. Er komt ook een gemeenschappelijke nieuwsbrief die bedrijven op de hoogte zal houden van relevante evoluties en ontwikkelingen op het vlak van voedingswetenschap en -technologie. Een ander actiepunt is het creëren van toegang tot een databank van Vlaamse kennisinstellingen.
De initiatiefnemers zijn Flanders FOOD, Heated Foods, het Innovatiecentrum West-Vlaanderen, Intelligence For Food, Pack4Food, Smaak, het Vlaams Centrum voor Bewaring van Tuinbouwproducten, het Vlaams technologisch Adviescentrum voor de Vleesindustrie, het Vlaams technologisch Adviescentrum voor de Zoetwarenindustrie en de Technologische Adviseerdienst Zuivel.(KS)
Meer informatie: FoodGate