nieuws

Chef-kok Van Cauteren wint varkensvlees-award

nieuws
Het Broederschap van Sint-Antonius heeft meesterkok Guy Van Cauteren van 't Laurierblad in Berlare onderscheiden met de Antonius-award. Dat is een prijs voor koks die er niet tegenop zien om varkensvlees op de menukaart te plaatsen. Varkensvlees is in ons land de meest gegeten vleessoort, maar het blijft vooral een product voor de dagelijkse keuken thuis, niet voor restaurants. Om hier verandering in te brengen, werd tien jaar geleden in de schoot van VLAM het Broederschap van Sint-Antonius opgericht.
28 oktober 2008  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:45
Het Broederschap van Sint-Antonius heeft meesterkok Guy Van Cauteren van 't Laurierblad in Berlare onderscheiden met de Antonius-award. Dat is een prijs voor koks die er niet tegenop zien om varkensvlees op de menukaart te plaatsen. Varkensvlees is in ons land de meest gegeten vleessoort, maar het blijft vooral een product voor de dagelijkse keuken thuis, niet voor restaurants.

Tien jaar geleden werd het Broederschap van Sint-Antonius opgericht in de schoot van VLAM. De vereniging is samengesteld uit personen die zich inzetten voor het gastronomisch imago en de cultuurhistorische rol van varkensvlees. Jaarlijks reikt het broederschap een award uit aan mensen die het gebruik van varkensvlees en vleeswaren op basis van varkensvlees bevorderen in de gastronomie.

Dit jaar wordt Guy Van Cauteren gelauwerd. De chef-kok is een telg uit een slagersgeslacht. Hij volgde kokschool na zijn slagersopleiding en runt sinds 1979 zijn eigen restaurant in Berlare. "Van Cauteren koestert een grote liefde voor producten van eigen bodem, als slagerzoon kiest hij daarbij uiteraard ook voor varkensvlees. Varkensvleesgerechten zijn al jaren een vast gegeven op zijn kaart", weet VLAM.(KS)

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek