80 tijdelijke slachtplaatsen voor Offerfeest

In België werden vrijdag tachtig tijdelijke slachtplaatsen ingericht voor het Offerfeest. Dat zegt het Voedselagentschap, dat erop toeziet dat de regels bij het ritueel slachten worden nageleefd. 63 van de tijdelijke slachtplaatsen werden ingericht in Vlaanderen, 13 in Wallonië en 4 in het Brussels Gewest.
27 november 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:10
Lees meer over:

In België werden vrijdag tachtig tijdelijke slachtplaatsen ingericht voor het Offerfeest. Dat zegt het Voedselagentschap, dat erop toeziet dat de regels bij het ritueel slachten worden nageleefd. 63 van de tijdelijke slachtplaatsen werden ingericht in Vlaanderen, 13 in Wallonië en 4 in het Brussels Gewest.

In de slachtplaats in Brussel alleen al waren er 500 inschrijvingen, aldus Marchal Perrine, woordvoerster van de stad. Daarvan waren er 's middags al 120 geslacht. Perrine zei dat de jongste jaren gebleken is dat er meer inschrijvingen waren dan daadwerkelijke slachtingen. Ook in Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek en Schaarbeek waren er tijdelijke slachtplaatsen.

In de stad Antwerpen waren er 1.400 slachtingen gepland. Het kabinet van schepen van Diversiteit Monica De Coninck zei rond de middag dat er geen noemenswaardige problemen werden vastgesteld. Gent telde ongeveer 1.100 inschrijvingen. "Daarvan zijn er 100 zaterdag gepland", aldus schepen van Milieu Tom Balthazar. "Door de vele inschrijvingen wilden we zo lange wachtrijen vermijden".

De rituele slachtingen begonnen vrijdag vanaf ongeveer 10 uur, nadat moslims om 9 uur een gebed hielden in de moskee. Michel Vandenbosch van dierenrechtenorganisatie Gaia bezocht in de hoedanigheid van voorzitter van de Antwerpse adviesraad dierenwelzijn vrijdagmiddag de slachtplaats in Antwerpen. Dat gebeurde onder politiebegeleiding, nadat een campagne van Gaia over onverdoofd slachten voor ophef zorgde.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek