1.500 vissersschepen gebruiken hightech van Marelec

De visserijsector beleeft moeilijke tijden, maar toch is niet alles kommer en kwel. Zo heeft bijvoorbeeld Marelec, een bedrijf dat machines maakt voor vissersschepen, de wind in de zeilen. Onlangs vierde de firma zijn vijfentwintigste verjaardag. "Hoewel het in de sector niet zo goed gaat, groeien wij elk jaar", zegt Piet Rommelaere, die het bedrijf samen met zijn zus Katrien runt. "Dat komt omdat we ons voor 95 procent toeleggen op de export". Marelec haalt een jaaromzet van 3,5 miljoen euro.
16 december 2008  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:
De visserijsector beleeft moeilijke tijden, maar toch is niet alles kommer en kwel. Zo heeft bijvoorbeeld Marelec, een bedrijf dat machines maakt voor vissersschepen, de wind in de zeilen. Onlangs vierde de firma zijn vijfentwintigste verjaardag. "Hoewel het in de sector niet zo goed gaat, groeien wij elk jaar", zegt Piet Rommelaere, die het bedrijf samen met zijn zus Katrien runt. "Dat komt omdat we ons voor 95 procent toeleggen op de export".

In de garage van het ouderlijk huis in Nieuwpoort ging de 49-jarige ingenieur Piet Rommelaere een kwarteeuw geleden op zoek naar systemen die het de visserijsector makkelijker maken. Vandaag is Marelec uitgegroeid tot een onderneming met 25 werknemers en een jaarlijkse omzet van 3,5 miljoen euro. Dit jaar breidde Marelec uit van 1.000 naar 2.500 vierkante meter.

"Om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden en tijd te besparen, is het voor de vissers belangrijk aan boord al de vis te kunnen verwerken", legt Piet Rommelaere uit. "Wij brachten al een techniek op de markt die de deiningen van de zee compenseert. We hebben ook een sorteermachine die perfect aan boord geïnstalleerd kan worden. En we verkochten intussen al 900 netcontrolesystemen, die voorkomen dat boomkorvaartuigen kapseizen als het net vastzit".

Volgens Rommelaere varen momenteel 1.500 schepen over de hele wereld rond met machines van Marelec. Naast de visserij spitst het bedrijf zijn aandacht ook toe op de vlees- en groenteindustrie.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek