Wallonië neemt nieuwe maatregelen tegen overpopulatie everzwijnen

Wallonië neemt opnieuw maatregelen tegen de overpopulatie everzwijnen waarmee ze in het zuiden van het land al jaren kampen. Dat meldt bevoegd minister Willy Borsus (MR).

18 oktober 2023  – Laatst bijgewerkt om 18 oktober 2023 19:16
Lees meer over:

"Het overtal aan everzwijnen is een groot probleem in Wallonië. Ik heb de eerste schietplannen ingevoerd, waardoor er sinds 2019 91.915 everzwijnen zijn gedood. Maar ondanks een hoge mobilisatie van de jagers, moeten we jammer genoeg de inspanningen voortzetten en opvoeren", legt de minister uit.

Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk onder strikte voorwaarden 's nachts op everzwijnen te jagen in open vlakten. In gebieden waar jagen moeilijk ligt, wordt het gebruik van vallen toegestaan. Extra drijfjachten kunnen ook worden georganiseerd aan het einde van het jachtseizoen, wanneer de schietdoelen niet worden gehaald en er een risico dreigt voor de landbouw of de volksgezondheid.

Daarnaast komen er voederverboden en verlengt de Waalse regering de jachtperiode. Die zal lopen tot 20 februari in het seizoen 2023-2024 en tot 31 januari in het seizoen 2024-2025.

Wat kan een everzwijncoördinator op het terrein betekenen?
Uitgelicht
De provincie Limburg heeft een vacature geplaatst voor een everzwijncoördinator, zo meldt Het Belang van Limburg. De everzwijncoördinator zal op Vlaams niveau werken aan het s...
4 oktober 2021 Lees meer

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek