Vier kalveren ontsnappen niet aan vuurzee in Veerle

In een opslagplaats van het melkveebedrijf van de familie Clerckx in Veerle brak zaterdagochtend brand uit. Jagers merkten het vuur op en verwittigden de landbouwer. Die kon uit de hangar twee traktoren en uit een aangrenzende stal dertig koeien redden. Voor vier jonge kalfjes die zich in de opslagplaats bevonden, kwam alle hulp echter te laat. De brand was moeilijk te blussen door het vele stro dat in de stal was opgestapeld.
29 december 2008  – Laatste update 14 september 2020 14:06
Lees meer over:
In een opslagplaats van het melkveebedrijf van de familie Clerckx in Veerle brak zaterdagochtend brand uit. Jagers merkten het vuur op en verwittigden de landbouwer. Die kon uit de hangar twee traktoren en uit een aangrenzende stal dertig koeien redden. Voor vier jonge kalfjes die zich in de opslagplaats bevonden, kwam alle hulp echter te laat. De brand was moeilijk te blussen door het vele stro dat in de stal was opgestapeld. De brandweer moest zelfs een muur uitbreken om de bluswerkzaamheden te vergemakkelijken.

De brandweerkorpsen van Geel en Westerlo hadden de handen vol om de opslagplaats te blussen. Het stro werd met bulldozers uit de hangar gehaald en uiteengereden om het beter te kunnen blussen. Daarvoor moest de brandweer eerst een muur slopen. Voor de familie Clerckx is de brand een opdoffer van formaat. "Gelukkig was het niet de stal met de koeien die gebrand heeft", zegt de moeder van Ronny Clerckx, die enkele jaren geleden het ouderlijk bedrijf overgenomen heeft.

Zaterdagavond was de stroom op het bedrijf alweer hersteld en konden de koeien gemolken worden. "Alles moet blijven doordraaien. Ronny zal nu wel snel op zoek moeten gaan naar stro, want de dieren kunnen niet in hun eigen mest blijven staan", aldus de moeder.

Bron: Belga/Het Nieuwsblad</i>

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek