Schmallenbergvirus aangetroffen op zes schapenbedrijven

Het schmallenbergvirus wordt sinds enkele weken waargenomen bij schapen in Nederland en België. Intussen is het aantal besmette bedrijven in België opgelopen tot zes. In Nederland is op vier bedrijven een besmetting vastgesteld. Vermoedelijk worden er de komende weken en maanden nog meer gevallen van dit virus vastgesteld.
28 december 2011  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:17
Lees meer over:

Het schmallenbergvirus wordt sinds enkele weken waargenomen bij schapen in Nederland en België. Intussen is het aantal besmette bedrijven in België opgelopen tot zes. In Nederland is op vier bedrijven een besmetting vastgesteld. “Vermoedelijk worden er de komende weken en maanden nog meer gevallen van dit virus vastgesteld”, waarschuwt het Voedselagentschap de schapenhouders.

Het CODA, het Belgisch referentielaboratorium voor dierziekten, toonde al op donderdag 22 december voor het eerst het schmallenbergvirus aan in België. Het virus werd ontdekt bij pasgeboren lammeren, die afkomstig zijn van een bedrijf uit de provincie Antwerpen.

In België werd het virus volgens de gegevens van het Voedselagentschap vastgesteld in tien monsters, bij zes verschillende schapenbedrijven. Naast de schapenhouderij in Antwerpen, gaat het om vijf bedrijven in Oost-Vlaanderen. Op vier Nederlandse bedrijven werd het virus eveneens aangetroffen. Op twee andere onderzochte bedrijven is het virus niet aangetoond en op 58 bedrijven is het onderzoek nog niet afgerond.

Bron: Belga/eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek