Runder-tbc steekt opnieuw de kop op in Frankrijk

In de Franse regio Cantal is een geval van runder-tbc vastgesteld op een gemengd landbouwbedrijf. Alle 338 runderen worden geruimd en voor het bedrijf en de omringende boerderijen gelden beperkende maatregelen. Frankrijk zal hierdoor zijn runder-tbc-vrije status kwijtraken, meldt agd.media.
2 september 2011  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:16
Lees meer over:

In de Franse regio Cantal is een geval van runder-tbc vastgesteld op een gemengd landbouwbedrijf. Alle 338 runderen worden geruimd en voor het bedrijf en de omringende boerderijen gelden beperkende maatregelen. Frankrijk zal hierdoor zijn runder-tbc-vrije status kwijtraken, meldt agd.media. Wetenschappers hadden recent nog gewaarschuwd voor een heropleving van de ziekte.

Uit monsters onderzocht door twee onafhankelijke laboratia blijkt dat de runderen op het bedrijf in Cantal besmet zijn met runder-tbc. De Franse controledienst DDCSPP had opdracht gegeven tot dit grondige onderzoek, omdat bij enkele runderen verdenkingen waren gerezen.

Een eerder geval uit 2005 in hetzelfde gebied, kan volgens de dienst aan de oorzaak van de huidige besmetting liggen. De Franse autoriteiten zeggen alle mogelijke maatregelen te nemen om verdere verspreiding te voorkomen. De volksgezondheid zou geen gevaar lopen.

Bron: agd.media

In samenwerking met: agd.media

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek