Q-koorts ontdekt op twee geitenhouderijen in Luxemburg

Op twee geitenbedrijven in het Groothertogdom Luxemburg is Q-koorts vastgesteld. De vestigingsplaats van die fokkerijen is nog niet bekend. Luxemburg heeft na de vaststelling van de twee gevallen strenge maatregelen genomen zoals het inenten van dieren en het pasteuriseren van melk vooraleer die op de markt komt.
18 augustus 2011  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:16
Lees meer over:

Op twee geitenbedrijven in het Groothertogdom Luxemburg is Q-koorts vastgesteld. De vestigingsplaats van die fokkerijen is nog niet bekend. Luxemburg heeft na de vaststelling van de twee gevallen strenge maatregelen genomen zoals het inenten van dieren en het pasteuriseren van melk vooraleer die op de markt komt. De toegang tot landbouwbedrijven wordt beperkt.

Q-koorts wordt overgedragen via de bacterie Coxiella burneti, overwegend via geiten en schapen. De ziekte kan ook op de mens overslaan, bij rechtstreeks contact met het besmette dier. Er is geen gevaar bij het consumeren van besmet vlees of het drinken van melk van besmette dieren, zo haalt de krant de Luxemburgse veterinaire diensten aan.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek