Pfizer investeert fors in site in Louvain-la-Neuve

Pfizer Animal Health gaat 22 miljoen euro investeren in zijn fabriek in Louvain-la-Neuve. De bedoeling is dat de site wereldwijd een hoofdrol zal spelen in het onderzoek, de ontwikkeling en productie van vaccins tegen dierziekten. De investering moet leiden tot een beter rendement en een grotere flexibiliteit bij de productie.
5 april 2011  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:14
Lees meer over:

Pfizer Animal Health gaat 22 miljoen euro investeren in zijn fabriek in Louvain-la-Neuve. De bedoeling is dat de site wereldwijd een hoofdrol zal spelen in het onderzoek, de ontwikkeling en productie van vaccins tegen dierziekten. De investering moet leiden tot een beter rendement en een grotere flexibiliteit bij de productie die nodig is in geval van een onverwachte pandemie, zoals bij de H1N1-griep of blauwtong.

De pilootfabriek in Louvain-la-Neuve, waar diergeneeskundige vaccins voor klinische doeleinden worden gemaakt, zal worden uitgebreid. De investering werd bekendgemaakt in aanwezigheid van Waals minister-president Rudy Demotte. Er komt een nieuw centrum met een oppervlakte van 1.300 m² dat plaats moet bieden aan de volledige keten van onderzoek, ontwikkeling en productie van antigenen. Het centrum zou eind volgend jaar volledig operationeel moeten zijn.

Daarnaast komt er ook een volledig ingericht laboratorium voor vaccinanalyses, goed voor een tiental extra banen. Het labo biedt unieke samenwerkingsmogelijkheden met de Belgische universiteiten, gespecialiseerde onderzoekscentra of bedrijven. Tot slot brengt Pfizer ook een deel van de R&D-activiteiten voor diergeneeskunde over van het Britse Sandwich naar Zaventem. Op termijn zullen daar 90 onderzoekers werken.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek