‘Oog voor lekkers’ bereikte dit schooljaar 300.000 leerlingen met gezonde tussendoortjes.

De scholencampagne ‘Oog voor lekkers’ blikt dit jaar terug op een geslaagd schooljaar. Het initiatief wist dit jaar een recordaantal deelnemers te bereiken. Het doel van de actie is om leerlingen gezonde eetgewoonten aan te leren. De organisatie biedt ook gezonde tussendoortjes aan op school zoals melk, groenten en fruit.  

16 juni 2023  – Laatst bijgewerkt om 16 juni 2023 17:20

Topeditie 

‘Oog voor lekkers’ blikt terug op een recordeditie. Een goed rapport voor de organisatie want een kleine 300.000 kinderen kregen dit schooljaar gezonde tussendoortjes op school. 1.330 scholen deden mee aan de actie. En dat is een absoluut record. Dat is goed voor bijna de helft van de Vlaamse kleuterscholen, lagere scholen en scholen uit het buitengewoon secundair onderwijs die kunnen deelnemen aan de actie.  

Het initiatief moedigt kinderen aan om gezonde eetkeuzes te maken, zowel thuis als op school. ‘Oog voor lekkers’ promoot onder meer gezonde voeding als groenten, fruit en melk. De organisatie heeft ook interactief lesmateriaal om de kinderen op een speelse manier te leren over gezonde, lokale en seizoensgebonden voeding.  

Financiële steun 

Al sinds schooljaar 2017-2018 financieren het Departement Landbouw en Visserij, het Departement Zorg en VLAM mee de Europees-Vlaamse schoolregeling ‘Oog voor lekkers’ voor gezonde tussendoortjes op school. De Europese Unie trok dit schooljaar 2,6 miljoen euro uit voor de scholenactie in Vlaanderen. De Departementen Landbouw en Visserij en Zorg deden daar elks nog eens 229.000 euro bij. VLAM deed dit jaar een sponsoring van 83.000 euro.  

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek