header.home link

Luistertip: podcast methaanemissies van runderen

22 maart 2022

De veehouderij wordt vaak zwaar afgerekend op haar impact op de klimaatverandering. Dat er een link is tussen herkauwers en de opwarming van de aarde, staat vast. Maar hoe groot is die bijdrage en wat is de rol van runderen hierin? ILVO-onderzoeker Joni Van Mullem legt het haarfijn uit in deze podcast.

koe-neus-1250

In deze podcast van Scimingo, een organisatie die zich inzet voor heldere wetenschapscommunicatie en organisator van onder meer de Vlaamse Scriptieprijs, vertelt Joni Van Mullem meer over de methaanemissies van runderen. Samen met haar collega’s Els Lemeire, Leen Vandaele, Sam de Campeneere, Tim Van De Gucht en Nico Peiren van het instituut voor Landbouw-, visserij en voedingsonderzoek (ILVO) deelt ze haar expertise over de impact van de rundveehouderij op het klimaat en wat we kunnen doen om deze emissies te verminderen.

Meer info over de impact van landbouw en klimaat is te vinden op de website van ILVO Expertisecentrum Landbouw en Klimaat. Je vindt er ook meer info over de methaanuitstoot van de veehouderij.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek