header.home link

Lode Ceyssens vervangt Sonja De Becker als voorzitter van Boerenbond vanaf 1 mei 2022

28 maart 2022

Vanaf 1 mei 2022 wordt Lode Ceyssens de nieuwe voorzitter van Boerenbond en Landelijke Gilden. Sonja De Becker neemt na 6,5 jaar afscheid als voorzitter van beide organisaties, maar ze blijft wel aan als voorzitter van MRBB, de financiële holding van de groep Boerenbond, en van SBB en Agri Investment Fund. Ze zal ook voorgedragen worden als voorzitter van Arvesta.

Lees meer over:
lode ceyssens ondervoorzitter boerenbond

Lode Ceyssens trad in september 2021 aan als ondervoorzitter van Boerenbond, in opvolging van Georges Van Keerberghen die begin dit jaar met pensioen ging. Ondanks de korte periode als ondervoorzitter kent Ceyssens Boerenbond goed. “Hij is niet nieuw bij onze organisatie. Lode startte er destijds zijn loopbaan om dan vervolgens een politieke loopbaan te starten waarbij zijn aandacht bleef gaan naar landbouw- en plattelandsdossiers”, klinkt het. Volgens huidig voorzitter De Becker kan hij bogen op een uitstekende kennis en ruime ervaring terzake “zodat hij klaar is voor deze nieuwe opdracht”.

Vanaf 1 mei 2022 neemt Ceyssens de fakkel over van De Becker die meer dan 20 jaar mee aan de leiding van Boerenbond stond, waarvan 6,5 jaar als voorzitter. Naast voorzitter van Boerenbond wordt Ceyssens ook voorzitter van Landelijke Gilden, de grootste plattelandsbeweging in Vlaanderen, en van de Landelijke Beweging, de koepelnaam voor Landelijke Gilden, Ferm, KLJ en LRV. Binnen de financiële holding MRBB zal hij een bestuursmandaat bekleden.

We zullen voorzitter De Beckers ijzersterke dossierkennis en onvermoeibare inzet en engagement bij Boerenbond missen, maar we blijven ten volle op haar rekenen in de voor Boerenbond eveneens cruciale MRBB-functie

Eric Van Meervenne - Eerste ondervoorzitter Boerenbond

Sonja De Becker blijft na 1 mei voorzitter van MRBB. Van daaruit zal ze verschillende bestuursmandaten opnemen bij de ondernemingen en participaties van de groep. Vanuit MRBB zal De Becker voorgedragen worden als voorzitter van Arvesta en als bestuurder bij Acerta. Zij blijft ook voorzitter van SBB Accountants en Adviseurs, van Agri Investment Fund en bestuurder bij KBC.

"We zullen voorzitter De Beckers ijzersterke dossierkennis en onvermoeibare inzet en engagement bij Boerenbond missen", zegt Eric Van Meervenne, eerste ondervoorzitter bij Boerenbond. "Vanwege het voltallige hoofdbestuur bedanken we haar hiervoor en blijven we ook ten volle op haar rekenen in de voor Boerenbond eveneens cruciale MRBB-functie."

In de communicatie naar de leden geeft Boerenbond meer uitleg bij deze wissel. “De dynamiek en de uitdagingen van onze bewegingen en van onze bedrijven zorgen ervoor dat een aparte voorzitter van Boerenbond en zijn verenigingen enerzijds en voor MRBB, haar bedrijven en participaties anderzijds, echt nodig is", aldus De Becker. "Ik ben ervan overtuigd dat deze keuze ons nog sterker maakt om ook in de toekomst verder te blijven bouwen aan een sterke en welvarende land- en tuinbouwsector en een vitaal platteland."

Tot eind april belooft ze zich nog ten volle in te zetten als voorzitter van Boerenbond. "Er ligt nog een heel pak werk op de plank. Ik zal ook zorgen voor een vlekkeloze overdracht naar mijn opvolger die ik voluit steun en alle succes toewens", besluit De Becker.

Uitgelicht
Het hoofdbestuur van Boerenbond heeft Vlaams parlementslid en burgemeester van Oudsbergen Lode Ceyssens benoemd tot tweede ondervoorzitter van de organisatie. Hij volgt George...
30 juni 2021 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Beeld: Boerenbond

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek