header.home link

Lode Ceyssens volgt Georges Van Keerberghen op als ondervoorzitter Boerenbond

30 juni 2021

Het hoofdbestuur van Boerenbond heeft Vlaams parlementslid en burgemeester van Oudsbergen Lode Ceyssens benoemd tot tweede ondervoorzitter van de organisatie. Hij volgt Georges Van Keerberghen op die vanaf 1 februari 2022 op pensioen gaat. “Ik kijk er naar uit om mee de stem uit te dragen van de 16.000 leden van Boerenbond”, zegt Ceyssens.

Lees meer over:
lode ceyssens ondervoorzitter boerenbond

Met zijn benoeming tot lid van het hoofdbestuur en nieuwe tweede ondervoorzitter van Boerenbond stopt ook de politieke carrière van Lode Ceyssens. Voor CD&V zetelde hij in het Vlaams parlement en was hij ook verkozen tot burgemeester van Oudsbergen. Zijn mandaat als ondervoorzitter start pas als de huidige tweede ondervoorzitter Georges Van Keerberghen op pensioen gaat: op 1 februari 2022. Toch vervoegt Ceyssens de Boerenbondleiding al vanaf 1 september. “Op die manier kan de overdracht vlot en goed plaatsvinden”, klinkt het.

Voor Lode Ceyssens gaat het eigenlijk om een terugkeer naar Boerenbond. Na een korte stop bij Procter & Gamble startte hij zijn beroepsloopbaan bij Groene Kring, de jongerenorganisatie van Boerenbond. Vervolgens werd hij organisatieconsulent bij Boerenbond en nadien directeur van vzw ’t Zuivelcentrum. Vooraleer hij in 2009 Vlaams volksvertegenwoordiger werd, was hij ook nog kabinetsmedewerker van ministers Kris Peeters en Hilde Crevits. Ceyssens zetelt in het Vlaams parlement in de commissie Mobiliteit en Openbare Werken, in de commissie Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn en in de commissie Landbouw.  

In de lokale politiek startte de 49-jarige CD&V-er zijn loopbaan als gemeenteraadslid van Meeuwen-Gruitrode. Van 2000 tot 2009 was hij eveneens provincieraadslid van Limburg. Zijn burgemeesterschap van Meeuwen-Gruitrode, later samen met Opglabbeek gefuseerd tot Oudsbergen, startte in januari 2003. Hij bleef onafgebroken aan het hoofd van de gemeente en later de fusiegemeente staan.

Lode kent de dossiers die op de beleidstafel liggen door en door. De ervaring die hij meebrengt, vormt een belangrijke troef

Sonja De Becker - Voorzitter Boerenbond

Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker is bijzonder tevreden dat Ceyssens inging op de vraag om Boerenbond te komen versterken als tweede ondervoorzitter. “Vanuit zijn verleden en zijn politieke functies is hij uitermate vertrouwd met zowel Boerenbond als met het land- en tuinbouwgebeuren en de grote uitdagingen waar de sector voor staat”, stelt ze. “Lode kent met andere woorden de dossiers die op de beleidstafel liggen door en door. De ervaring die hij meebrengt, vormt een belangrijke troef. Ik heb er vertrouwen in dat hij zich snel, opnieuw, zal thuis voelen bij Boerenbond.”

Ook Ceyssens noemt zijn nieuwe functie opnieuw een beetje als thuiskomen. “Als jonge industrieel ingenieur landbouw begon ik in 1996 bij Groene Kring. Ik bewaar bijzonder mooie herinneringen aan die tijd. Het wel en wee van onze land- en tuinbouwers is mij ook tijdens mijn politieke carrière altijd nauw aan het hart blijven liggen”, laat hij weten. Ceyssens kijkt er dan ook naar uit om mee de stem uit de dragen van de leden van Boerenbond. “Hun passie, innovatie en diversiteit maken de Vlaamse land- en tuinbouw tot absolute wereldtop.”

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek