header.home link

Leg deze zomer eens wild op de barbecue

Na de ‘Tournee Minerale' of de ‘Veggie-Challenge' kan je in juli deelnemen aan de ‘Tournee Wildfilet’. “Ook onze actie is gericht op een bewuste omgang met voeding”, klinkt bij de Jagersliga, die het initiatief lanceert. “Wild is heerlijk en eerlijk onbewerkt vlees zonder ecologische impact.” Samen met chef-kok Peter De Clerq willen ze deze zomer wild op onze barbecues krijgen.

30 juni 2021  – Laatste update 30 juni 2021 17:04
Lees meer over:
Tournee-wildfilet_Jagersliga

Bij het woord ‘wild' denken de meesten spontaan aan een knetterend haardvuur en gezellige winterse taferelen op restaurant waar al eens een stukje hertenkalf of hazenrug gegeten wordt. “Wildsoorten als haas, fazant, patrijs of edelhert zijn inderdaad enkel bejaagbaar tijdens de laatste maanden van het jaar, maar everzwijn bijvoorbeeld is wel het hele jaar door bejaagbaar”, legt Kristof Vandewoestijne van de Jagersliga uit. “Ook ree kan in Vlaanderen van 1 januari tot half september (met uitzondering van april) bejaagd en dus vers gegeten worden.”

Tijdens de zomermaanden roepen landbouwers ook heel vaak de hulp in van jagers om hun gewassen tegen vraatschade van everzwijnen en houtduiven te beschermen. “Het geschoten wild brengt heerlijk vers, biologisch vlees op het bord”, klinkt het.

Om dat wildbraad ook in de zomer in de verf te zetten, organiseert de Jagersliga een heuse ‘Tournee Wildfilet’. Tijdens de maand juli kan je deelnemen aan een wedstrijd en verschillende prijzen winnen. “Wij roepen mensen op om een foto te posten van een stukje wildbraad op de barbecue”, legt Jessica Lemmens van de Jagersliga uit. “Dat kan het vlees op de barbecue zelf zijn, maar ook geserveerd op het bord of gewoon een leuke foto van een gezellig aangeklede feesttafel waarbij het wildbraad centraal staat.”

Peter van de actie is niemand minder dan Peter De Clercq, eigenaar van restaurant Elckerlijc, ex-wereldkampioen barbecue en auteur van verschillende. Hij deelt alvast vijf gerechten met ree in de hoofdrol ter inspiratie!

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: Jagersliga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek