Warmste Week: Jonge boeren gaan in gesprek met studenten over stereotypen

Groene Kring, de Vlaamse vereniging van landbouwjongeren, start de campagne ’Trots om boer te zijn’. Opzet van de campagne is dat jonge boeren naar universiteiten en hogescholen trekken om het gesprek aan te gaan met studenten over de stereotypen die bestaan over de boerenstiel. Het project is door de Warmste Week geselecteerd als één van de 200 projecten die financiële steun krijgen.

16 december 2021  – Laatste update 16 december 2021 22:12
Lees meer over:
groene kring jongeren sfeerbeeld

Dit jaar staat de Warmste Week in het teken van ‘kunnen zijn wie je wil zijn’. "Het thema van De Warmste Week ligt dit jaar heel dicht bij de doelstellingen van Groene Kring. Jonge boeren zijn héél trots op wat ze doen, maar zien niet steeds de waardering van de maatschappij. Dat weegt ook op het welzijn van de jonge boeren”, vertelt Bram Van Hecke, voorzitter van Groene Kring.

De organisatie voor jonge landbouwers werkte het project ’Trots om boer te zijn’ uit dat door de organisatie van de Warmste Week geselecteerd is als een van de 200 projecten die gesteund zal worden. ’Trots om boer te zijn’ bestaat uit een promotiecampagne op universiteiten en hogescholen waar Groene Kring zogenaamde ontmoetingstafels zal organiseren.

Doorbreken van stereotypen

Aan deze tafels moet een ontmoeting en dialoog tussen boeren en universiteitsstudenten op gang worden gebracht. “Die ontmoeting, dialoog en discussie zal jonge boeren en studenten dichter bij elkaar brengen en stereotypen doorbreken. Op die manier krijgen jonge boeren het respect dat ze verdienen als ondernemer”, klinkt het.

Door met andere jongeren aan tafel te gaan, kunnen de jonge boeren hun passie, expertise en visie delen

Bram Van Hecke - voorzitter Groene Kring

Volgens Groene Kring heersen er in de maatschappij nogal wat stereotypen over de boerenstiel. Al te vaak worden boeren gezien als grote vervuilers en klagende lastpakken. “De landbouw is echter sterk veranderd sinds grootmoeders’ tijd en de inspanningen voor milieu, klimaat en dierenwelzijn zijn bijzonder groot. Door met andere jongeren aan tafel te gaan kunnen de jonge boeren hun passie, expertise en visie delen.”

Vanaf januari zal de campagne uitgerold worden en zullen de eerste jonge boeren zich opmaken voor een dialoog met de studenten. Voor de precieze invulling van de campagne is het nog wachten op het budget dat er kan op gehaald worden via de Warmste Week. Tussen 18 en 24 december kunnen mensen plaatjes aanvragen en tal van andere geldinzamelacties optzetten om de projecten van de Warmste Week te steunen.

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek