Grüne Woche rekent op 400.000 bezoekers

Tot 25 januari verwachten de organisatoren van de Grüne Woche in Berlijn 400.000 betalende bezoekers, die 1.500 stands uit 56 landen kunnen bekijken. Fijnproevers die het wagen om alle 26 zalen in één dag te doorlopen, pikken culinaire hoogstandjes uit de hele wereld mee, van Kenia tot Korea. Maar behalve de lekkernijen is er ook ruimte voor politiek debat. Dertig landbouwministers ontmoetten er elkaar op uitnodiging van de Duitse landbouwminister Ilse Aigner.
22 januari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Tot 25 januari verwachten de organisatoren van de Grüne Woche in Berlijn 400.000 betalende bezoekers, die 1.500 stands uit 56 landen kunnen bekijken. Behalve voor lekkernijen is er ook ruimte voor politiek debat. Dertig landbouwministers ontmoetten er elkaar op uitnodiging van de Duitse landbouwminister Ilse Aigner.

De bonte verzameling ministers uit alle delen van de wereld belegde een meeting in het statige Pruisische slot Charlottenburg. Ze praatten onder meer over de toekomst van de landbouw, de wereldwijde stockvoorraden en ontwikkelingshulp. "In 2015 bevolken naar schatting negen miljard mensen de aarde", benadrukte Aigner. "Het voeden van al die monden is de belangrijkste uitdaging voor de agrarische sector".

Op een iets lager politiek niveau grijpen melkveehouders de Grüne Woche aan om de alarmbel te luiden. De European Milk Board (EMB) eist nog altijd maatregelen om de dalende melkprijzen op te krikken. "De toekomst van de melkveehouder is in acuut gevaar", stelde Romuald Schaber, voorzitter van de EMB. De Europese landbouwministers hebben het voorbije jaar resoluut gekozen voor een uitbreiding van de melkquota. Volgens de EMB zijn de gevolgen daarvan nu al merkbaar.

Maar de Grüne Woche blijft in de eerste plaats een groot festijn voor de smaakpapillen. In Hal 18 serveert de Belgische delegatie Ardense ham, pralines, truffels en veel verschillende bieren. De bierstand neemt de meeste ruimte in beslag, het terras in van 's ochtends vroeg tot de dagsluiting goed bezet. Toch is het volgens standhouder Allard Buursink moeilijk om Duitsers te overtuigen van de superieure smaak van Belgisch bier. "We hebben dus niet de pretentie heel Duitsland aan de Duvel te krijgen".

Meer informatie: Grüne Woche

Bron: De Standaard

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek