Filliers neemt Wortegemsen over

De jeneverstoker Filliers Graanstokerij neemt zijn sectorgenoot Wortegemsen Albert Kint over. Dankzij de overname wordt Filliers marktleider in België in het segment van de jenevers. Een overnamebedrag wordt niet genoemd. In ons land worden jaarlijks acht miljoen flessen jenever verhandeld, waarvan zes miljoen graanjenevers en twee miljoen fruit- en creamjenevers. Koning-Smeets was tot voor de overname van Wortegemsen door Filliers de marktleider in ons land.
21 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

De jeneverstoker Filliers Graanstokerij neemt zijn sectorgenoot Wortegemsen Albert Kint over. Dankzij de overname wordt Filliers marktleider in België in het segment van de jenevers. Een overnamebedrag wordt niet genoemd. In ons land worden jaarlijks acht miljoen flessen jenever verhandeld, waarvan zes miljoen graanjenevers.

De jeneverproductie op de site van Wortegemsen in Waregem zal "binnen afzienbare" tijd verhuizen naar de stokerij van Filliers in Deinze. De enkele stokers uit Waregem kunnen de overstap maken. In Waregem zullen wel activiteiten behouden blijven van wijnhandel. Filliers is een familiale jeneverstoker die werd opgericht in 1880. In 2008 draaide het bedrijf een omzet van zowat 11 miljoen euro.

Wortegemsen gaat nog niet zo lang mee, maar veroverde in 1978 dadelijk een belangrijk marktaandeel met de eerste citroenjenever. Het bedrijf is goed voor een jaaromzet van ongeveer 7 miljoen euro. Filliers investeerde onlangs nog in een gevoelige uitbreiding van de productiecapaciteit van in totaal twee miljoen liter alcohol per jaar, die toelaat om de producten van Wortegemsen erbij te nemen.

Het bedrijf wordt momenteel geleid door gedelegeerd bestuurder Bernard Filliers, die samen met de erfgenamen van Jan Filliers de aandelen in handen heeft. Jan Filliers kwam in oktober bij een tragisch busongeval in Egypte om het leven.

In de loop der jaren werd het aanbod aan jenevers steeds verfijnd en uitgebreid. Naast de traditionele graanjenevers beschikt Filliers ook over een uitgebreid assortiment fruit- en creamjenevers, likeuren, advocaat, wodka en de Belgische whisky Glodlys. Filliers is in de Benelux de grootste stoker van moutwijn, een basisproduct voor jenevers.

Koning-Smeets was tot voor de overname van Wortegemsen door Filliers de marktleider in ons land. Filliers springt nu van de derde naar de eerste plaats.

Bron: Belga/De Morgen

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek