header.home link

Demir over stikstofakkoord: “Het is dit of de chaos”

19 juni 2022

"Het lijkt alsof er een complot aan de gang is dat tegen mij persoonlijk gericht is". Dat zegt Vlaams minister van Omgeving, Zuhal Demir aan TV Limburg. De discussies in de Vlaamse regering beloven pittig te worden.

Lees meer over:
groenekring-demir-jongeboeren-1250-NB

De inkt van de bezwaarschriften tegen het stikstofakkoord was nog niet droog of minister van Omgeving Zuhal Demir onderstreepte nog eens dat ze niet van plan is veel toegiften te doen. "Het is dit of de chaos", klinkt het bij TV Limburg, "Niemand in Vlaanderen wil een vergunningenstop, de kiezer moet oordelen over mijn beleid in 2024.” Het belooft dus nog een pittige discussie in de schoot van de Vlaamse regering en in de schoot van het Vlaams Parlement te worden.

“We moeten vermijden dat we in een vergunningsstop terecht komen. Dat betekent dat we niks meer gaan kunnen doen in Vlaanderen, niks in de bouw, niks in de industrie, niks in de landbouw. Dan wil ik iedereen wel eens horen, dan zal het kot te klein zijn”, herhaalde ze haar bekende verhaal. Demir ergert zich naar eigen zeggen mateloos aan de leugens die over het stikstofakkoord worden verspreid. “Wij consumeren hier niet zo veel als dat we produceren. Dus zeggen dat we geen eten meer gaan hebben, dat klopt niet. Beweren dat ik het probleem heb uitgevonden, dat klopt ook niet: dit gaat al 15 jaar mee. Die desinformatie maakt onze landbouwer natuurlijk nog kwader.”

Op sociale media trok de Limburgse ook opnieuw van leer tegen de communicatie van de Boerenbond, en meer specifiek het onderscheid dat gemaakt wordt in de significatiedrempel tussen landbouw en industrie. “Het stikstofbad van de industrie- en transportsector werd al en wordt leeggemaakt, dat van de landbouw niet. Die ongemakkelijke waarheid lijkt de president van de agro-industrie nogmaals niet aan de boer te willen uitleggen. Omdat dat het eigen falen zou bewijzen, maar tegelijk ook water op het vuur gooit. De bond heeft liever olie”, klinkt het in een post op Facebook.

Demir vindt ook dat ze persoonlijk geviseerd wordt: “Het lijkt meer en meer een complottheorie tegen mijn persoon, maar ik wil ook meegeven dat het stikstofakkoord is gesloten door de drie partijen van de Vlaamse regering, dit is niet het akkoord van Demir alleen.”

Bron: TV Limburg / Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek