header.home link

#CoronaCreativiteit: Jagersliga schenkt 18.000 wildburgers aan Voedselbanken

1 december 2020

De nieuw opgerichte Jagersliga schenkt 18.000 wildhamburgers aan de Voedselbanken. Die zullen vanaf volgende week verdeeld worden. “Jagers zijn ook gewoon mensen met het hart op de juiste plaats”, klinkt het. “Wij kunnen als jager mensen die het moeilijk hebben het best ondersteunen met het vlees van het wild dat wij schieten.”

Lees meer over:

Na een oproep van de Voedselbanken in de pers, besloot de pas opgerichte Jagersliga de handen uit de mouwen te steken en te helpen. “In samenwerking met verschillende jagers, jachtgroepen en met wildverwerkers La Fagnarde, Wildhandel Vermeersch en Belgibier, schenken wij niet minder dan 18.000 (h)eerlijke wildhamburgers aan de Voedselbanken”, laat de jagersvereniging weten in een persbericht.

De voedselbanken hebben het niet gemakkelijk tijdens de coronacrisis. Meer en meer mensen kloppen bij de voedselbanken aan, terwijl er minder eten binnenkomt. “Het ziet er ook niet naar uit op dat deze cijfers snel zullen dalen”, zegt Etienne Rubens, coördinator van Voedselbanken. “Alle steun is welkom, want we weten elke week niet of we wel genoeg eten voor iedereen zullen hebben.”

Alle steun is welkom, want we weten elke week niet of we wel genoeg eten voor iedereen zullen hebben

Etienne Rubens - Coördinator Voedselbanken

Op termijn wil de jagersliga nog eens 700 kilo vlees leveren. "Het oorspronkelijke plan was om 2.500 kilo vlees te schenken", zegt Kristof Vandewoestijne van de Jagersliga. "Maar door de coronacrisis is er enkele weken een verbod op druk- en drijfjachten in Wallonië geweest waardoor de toevoer van wild helemaal teruggevallen is. Maar omdat wij ons uiteraard aan onze belofte zullen houden, worden de 7.000 extra hamburgers in maart geleverd.” De grote stapel burgers, komen van ongeveer 150 everzwijnen.

De Jagersliga is een relatief nieuwe vereniging die, ondermeer, als doel heeft om de jagers en de jacht ook eens positief in de kijker te zetten. “Een kant die sterk onderbelicht blijft, zijn de grote inspanningen (financieel en in vrijwilligerswerk) die de jagers doen voor de natuur”, klinkt het bij de Jagersliga. “Of het nu gaat om bijvoederen van kwetsbare soorten, predatiecontrole of natuurinrichtingswerken ten voordele van fauna en flora – het zijn allemaal activiteiten die wel degelijk gebeuren maar bitter weinig weerklank of waardering krijgen.”

Bron: Het Nieuwsblad / VRT / eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek