Continental Foods trekt kaart van dierenwelzijn

Continental Foods, de voedingsgroep achter onder meer Aïki, Devos Lemmens en Royco, gaat de welzijnsnormen voor zijn kippen verhogen. Hiervoor ondertekende het de ‘Better Chicken Commitment’ (BCC), een engagement dat wordt gesteund door de grootste dierenwelzijnsorganisaties in Europa. Continental verbindt zich er onder meer toe om tegen 2026 niet langer snelgroeiende kippenrassen te gebruiken in zijn producten en dat in België, Duitsland, Finland, Frankrijk en Zweden. "Dit is een belangrijke beslissing die een positieve impact zal hebben op miljoenen dieren”, aldus Michel Vandenbosch van GAIA. “We moedigen andere voedingsgroepen, maar ook fastfoodketens en de horeca, aan om zich hierdoor te laten inspireren.”
11 oktober 2019  – Laatste update 14 september 2020 14:52
Lees meer over:
Continental Foods, de voedingsgroep achter onder meer Aïki, Devos Lemmens en Royco,gaat de welzijnsnormen voor zijn kippen verhogen. Hiervoor ondertekende het de ‘Better Chicken Commitment’ (BCC), een engagement dat wordt gesteund door de grootste dierenwelzijnsorganisaties in Europa. Continental verbindt zich er onder meer toe om tegen 2026 niet langer snelgroeiende kippenrassen te gebruiken in zijn producten en dat in België, Duitsland, Finland, Frankrijk en Zweden. "Dit is een belangrijke beslissing die een positieve impact zal hebben op miljoenen dieren”, aldus Michel Vandenbosch van GAIA. “We moedigen andere voedingsgroepen, maar ook fastfoodketens en de horeca, aan om zich hierdoor te laten inspireren.”
Geen snelgroeiende rassen, minder kippen per vierkante meter, natuurlijk licht, verrijking in de leefruimte van de kippen en verdoving voor de slacht. Met deze criteria van de ‘Better Chicken Commitment’ willen GAIA en een 30-tal andere dierenrechtenorganisaties een einde brengen aan de praktijken in de kippenfokkerij en -slacht.
 
Waarom schakelt Continental Foods pas over in 2026? In België komen bijna 97% van de vleeskippen uit de intensieve veeteelt, stelt GAIA in zijn persbericht. Een omschakeling binnen de kippenhouderijen en de slachthuizen kan niet op één dag tijd kan gebeuren. Continental Foods mikt op 2026 om aan alle criteria van de ‘Better Chicken Commitment’ te voldoen.
 
"Bij Continental Foods nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus”, vertelt CEO Thomas Bittinger. “Dierenwelzijn is belangrijk voor de consumenten en voor ons. Wij zijn van mening dat het een belangrijk onderdeel is van een duurzame toeleveringsketen. Daarom hebben we een paar jaar geleden alle kooieieren uit onze producten gebannen. Met dit nieuwe engagement zetten we de volgende stap om het welzijn van de kippen te helpen verbeteren.”
 
Continental Foods is ervan overtuigd dat 50% van zijn Belgische producten tegen 2024 aan de BCC zal voldoen. Een van de grootste leveranciers van Continental Foods voor de Belgische markt, Diana Foods, zal pas vanaf 2026 aan de BCC kunnen voldoen. "Wij zullen erover waken dat deze verbintenis wordt nagekomen”, benadrukt Michel Vandenbosch.
 
Continental Foods is niet het eerste bedrijf dat kiest voor meer kippenwelzijn. Dankzij de aanhoudende inspanningen van de internationale Open Wing Alliance, waarvan GAIA de vertegenwoordiger is in België, verbonden onder meer Nestlé, Danone, Unilever, Dr. Oetker en KFC zich er reeds toe om te voldoen aan de criteria van de Better Chicken Commitment.
 
U kunt de volledige tekst van dit charter online lezen.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek