header.home link

Boerenbond zet landbouw in kijker tijdens voorjaarskoersen

23 maart 2023

Boerenbond en zijn leden zetten de Vlaamse landbouw in de kijker tijdens vijf iconische voorjaarskoersen. “De koersende Flandriens zorgen voor de koersen”, laat de Boerenbond weten, “en de boerende Flandriens zorgen voor ons landschap en voedsel. Want de Vlaamse velden, da’s een boerenlandschap.” De actie start met Gent-Wevelgem en eindigt met de Brabantse Pijl.

Lees meer over:
voorjaarskoersen geef boeren ruimte flandriens_Boerenbond

De voorjaarsklassiekers uit de wielersport staan weer voor de deur. Duizenden Vlamingen zullen de flandriens door het prachtige Vlaamse platteland zien rijden. Boerenbond en zijn leden grijpen die gelegenheid aan om ook de makers van dat landschap in de kijker te zetten: de Vlaamse boeren.

“Koers, dat is genieten van de renners én het prachtige Vlaamse landschap. En ook daar zorgen onze boeren voor”, zegt Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens. “Zij zijn niet alleen producenten van lekker en duurzaam voedsel, zij zijn ook de architecten van het prachtige Vlaamse landschap waarvan we elke wedstrijd opnieuw van kunnen genieten. Koester dus niet alleen de koers, maar ook de Vlaamse boer.”

Koerstrui van 400 m2

Op zondag 26 maart wordt de actie op gang getrapt met een koerstrui van 20 op 20 meter die langs het parcours van Gent-Wevelgem zal liggen. Deze grote grasmat draagt de boodschap ‘Ons landschap, uw voedsel, onze toekomst’. “Want lokale voedselproductie van topkwaliteit en aan de hoogste duurzaamheidseisen, daar heb je Vlaamse boeren voor nodig”, luidt bij Boerenbond.

Na Gent-Wevelgem zal de organisatie ook zorgen voor een visuele boodschap bij Dwars door Vlaanderen (29 maart), de Ronde van Vlaanderen (2 april), de Scheldeprijs (5 april) en de Brabantse Pijl (12 april). De boodschap bij Gent-Wevelgem ligt aan de Lettingestraat in Dranouter. De GPS-coördinaten zijn 50.768970, 2.787502.

Uitgelicht
Wout Van Aert verbaasde vriend en vijand met zijn opmerkelijke prestaties tijdens de afgelopen Tour de France. Eén van de schakels in dat succes: een uitgekiend dieet. Want fa...
20 september 2020 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek