Veertig wegen worden opnieuw hol in Paal

Het stadsbestuur van Beringen wil met het project 'trage wegen' redden wat er nog te redden valt van de waardevolle holle wegen in deelgemeente Paal. Vrijwilligers hebben de belangrijkste wegen in kaart gebracht. "We moeten dringend aan de slag gaan als we deze holle wegen in stand willen houden", zegt milieuschepen Dave Schops. Voor de realisatie van het project wordt onder meer gerekend op de medewerking van de lokale landbouwers. Een bedrijfsplanner van VLM wil hen stimuleren om de holle wegen te onderhouden.
30 december 2008  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:46
Lees meer over:
Het stadsbestuur van Beringen wil met het project 'trage wegen' redden wat er nog te redden valt van de waardevolle holle wegen in deelgemeente Paal. Vrijwilligers hebben de belangrijkste wegen in kaart gebracht. "We moeten dringend aan de slag gaan als we deze holle wegen in stand willen houden", zegt milieuschepen Dave Schops in Het Belang van Limburg. Voor de realisatie van het project wordt onder meer gerekend op de medewerking van de lokale landbouwers. Een bedrijfsplanner van VLM wil hen stimuleren om de holle wegen te onderhouden.

"Hoewel holle wegen een belangrijke natuurwetenschappelijke en cultuurhistorische waarde hebben, worden ze zeldzaam", zegt Schops. "In Paal zijn veel holle wegen geasfalteerd en gedeeltelijk vernield door moderne landbouwtechnieken. Na een bezoek aan de overblijvende holle wegen zullen we in januari nagaan welke wegen we effectief zullen aanpakken".

Het stadsbestuur wil samenwerken met verschillende partners. Het Regionaal Landschap Lage Kempen is bereid om een actieplan uit te werken. Aangezien het projectgebied opgenomen is in de landschapsatlas maakt het kans op financiële ondersteuning. Ook voor Natuurpunt, heemkundige kringen en dus ook de lokale boeren is een rol weggelegd.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek