Landbouwadministratie organiseert opleiding over ggo's

nieuws
Het beleidsdomein Landbouw en Visserij organiseert samen met ILVO een eerste opleiding rond co-existentie en ggo’s. De opleiding richt zich op vormingscentra, scholen, landbouworganisaties en loonwerkersorganisaties, zodat zij in een latere fase zelf opleidingen kunnen organiseren voor individuele landbouwers.
19 oktober 2011  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 15:02
Lees meer over:

Het beleidsdomein Landbouw en Visserij organiseert samen met ILVO een eerste opleiding rond co-existentie en ggo’s. De opleiding richt zich in de eerste plaats op vormingscentra, scholen, landbouworganisaties en loonwerkersorganisaties, zodat zij in een latere fase zelf opleidingen kunnen organiseren voor individuele landbouwers.

De opleiding vindt plaats tijdens twee avondsessies op dinsdag 15 en dinsdag 22 november, op het domein van het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) in Merelbeke. Tijdens die sessies zal onder meer het doel en de essentie van co-existentie toegelicht worden, de maatschappelijke context van ggo’s met kansen en uitdagingen in kaart gebracht worden, de Vlaamse en Europese regelgeving geschetst worden en de algemene en bedrijfsspecifieke economische risico’s van ggo’s besproken worden.

Het beleidsdomein en ILVO organiseren deze opleiding om vormingscentra en organisaties op weg te helpen bij het opzetten van eigen opleidingen over ggo’s en co-existentie. Daarom worden geen individuele landbouwers uitgenodigd, tenzij ze overwegen om tijdens het seizoen 2012 al te starten met een ggo-teelt. Volgens de co-existentiewetgeving van Vlaanderen moeten telers en loonwerkers die geïnteresseerd zijn in het telen van ggo’s, immers eerst een opleiding van minimaal zes lesuren volgen.

Na het volgen van de sessie krijgen deelnemers een attest van opleiding en een naslagwerk met een overzicht van de leerstof mee naar huis. Het naslagwerk zal nadien ook beschikbaar zijn op de website van het beleidsdomein. Inschrijven voor de opleiding kan tot en met 10 november 2011 via opleiding-ggo@ilvo.vlaanderen.be. Deelname is gratis. Wie meer informatie wil over de opleiding, kan terecht bij Bart Van Droogenbroeck op het nummer 09 272 28 39.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek