nieuws

Dion Vandewiele verzet zich tegen faillissement

nieuws
Dion Vandewiele, de gedelegeerd bestuurder en oprichter van de gelijknamige eierverwerker uit Zulte, verzet zich tegen het faillissement van het bedrijf. Volgens Vandewiele is niet aan de faillissementsvoorwaarden voldaan. Het bedrijf was de Belgische marktleider in de verwerking van eieren voor de horeca en de voedingsindustrie, maar werd op 13 januari failliet verklaard.
9 februari 2006  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:32
Dion Vandewiele, de gedelegeerd bestuurder en oprichter van de gelijknamige eierverwerker uit Zulte, verzet zich tegen het faillissement van het bedrijf. Dat schrijft De Tijd. Volgens Vandewiele is niet aan de faillissementsvoorwaarden voldaan. Het bedrijf was de Belgische marktleider in de verwerking van eieren voor de horeca en de voedingsindustrie, maar werd op 13 januari failliet verklaard.

Dion Vandewiele nam voor het faillissement op 13 januari 2006 ruim 20 procent van de Belgische eierproductie af. Het bedrijf heeft zelfs de capaciteit om 30 procent van de in België geproduceerde eieren te verwerken tot eiwit, eigeel en andere producten voor klanten in de horeca en de voedingsindustrie.

De familie Brackx, die 60 procent van het bedrijf controleert, weigerde echter verder geld in de zaak te pompen. Naar eigen zeggen was Dion Vandewiele "compleet verrast" door de aangifte van het faillissement. "De familie Brackx heeft de boeken neergelegd zonder mijzelf of de revisor daarvan op de hoogte te brengen. Ik voel mij ronduit bedrogen", zegt Vandewiele.

Annemie Brackx, de voorzitter van de raad van bestuur, ontkent die aantijging met klem. "De beslissing de boeken neer te leggen is genomen in de raad van bestuur. Daar was Dion Vandewiele op aanwezig. Hij heeft de beslissing trouwens mee ondertekend", stelt Brackx. De familie Brackx is bekend als de voormalige eigenaar van Jetair, nu een onderdeel van de Duitse toerismegroep Tui. De familie pompte sinds eind 2004 10 miljoen euro in Dion Vandewiele.

De curatoren zagen zich verplicht de eierverwerking onmiddellijk stop te zetten en de 65 werknemers te ontslaan. Als de handelsrechtbank het faillissement zou opheffen, wil Dion Vandewiele zijn bedrijf heropstarten en de ontslagen werknemers opnieuw in dienst nemen. Ook de raadsman van Dion Vandewiele, Jan Van Camp, sluit een voortzetting van de activiteiten niet uit.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek