Boeren die Pools spreken beste tv-moment van 2008

Het was al een hit op YouTube, maar nu is het fragment uit ‘Man bijt Hond’ waarin West-Vlaamse boeren communiceren met hun Poolse arbeiders ook uitgeroepen tot beste tv-moment van 2008 tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren.
28 maart 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:48
Lees meer over:

Het was al een hit op YouTube, maar nu is het fragment uit het VRT-programma ‘Man bijt Hond’ waarin West-Vlaamse boeren communiceren met hun Poolse arbeiders ook uitgeroepen tot beste tv-moment van 2008 tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren. De boeren wonnen het pleit van onder meer de val van de regering en de overwinningsspeech van Obama.

De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren is een initiatief van de Vlaamse Televisieacademie, een organisatie die innovatief en creatief talent wil samenbrengen het Vlaamse medialandschap wil stimuleren. Tijdens een liveshow op VTM werden in totaal elf trofeeën uitgereikt waaronder die van beste acteur, beste actrice, beste informatieprogramma, populairste televisieprogramma, enz. De verkiezing van beste tv-moment liep als rode draad door het programma.

Het beste tv-moment bekroont het tv-fragment dat iedereen is bijgebleven en dat iedereen wil terugzien. In totaal waren er tien fragmenten genomineerd. Zo was er het fragment uit Villa Politica waarin de brief van de voorzitter van het Hof van Cassatie werd voorgelezen die leidde tot de val van de regering, het eerste dubbelinterview van Wilfried Martens en Miet Smet in De keien van de Wetstraat of Paul D’Hoore die zich met een elegante sprong uit de voeten maakt wanneer hij per ongeluk in beeld komt tijdens Het Journaal.

De trofee ging uiteindelijk naar het fragment waarin West-Vlaamse boeren hun Poolse arbeiders proberen uit te leggen dat ze moeten uitkijken voor obussen tijdens veldwerkzaamheden. Het was vooral het taaltje van de twee boeren dat voor de nodige hilariteit zorgde. Achter zo goed als elk woord plakken ze het achtervoegsel ‘ios’, waardoor het eerder lijkt op een soort Jommekes-Spaans.

Het Man bijt Hond-filmpje was ook de persoonlijke favoriet van medepresentator Adriaan Van Den Hoof. “Hoe ze die Polen uitleggen dat ze moeten oppassen voor obussen, obussius genoemd… Dat kun je niet verzinnen, zó absurd!”

Klik hier om het tv-moment van 2008 te bekijken.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek