Australiërs sleutelen aan multifunctioneel kaaskoekje
nieuwsDat chips en andere zoute borrelhapjes niet goed zijn voor onze gezondheid weten we al lang. Uit de Australische Deakin-universiteit in Melbourne komt nu echter een snack die er weliswaar uitziet als een kaascracker met een toefje aardappelpuree erop en die smaakt als een zoutje, maar die volgepropt is met zaken die juist goed zijn voor de mens.
Neem nu die puree. Volgens de samensteller van dit wonderkoekje, Russell Keast, zit daarin een onlangs ontdekt element dat oleocanthale heet, in olijfolie zit en zowel het hart zou beschermen als de kans op kanker zou verkleinen. En dat is niet alles. In die aardappelen zitten ook lupinevezels, waarvan onlangs is ontdekt dat ze het cholesterolgehalte drastisch kunnen verminderen, de darmfunctie verbeteren en de eetlust afremmen, wat mooi meegenomen is in de strijd tegen de toenemende zwaarlijvigheid.
Lees ook: Interview: Patrick Mullie: "Gezonde voeding moet goedkoper"