Studenten willen kinderen inspireren met kookworkshops op de boerderij

Vijf studenten van de bachelor agro- en biotechnologie van VIVES Hogeschool willen kinderen stimuleren om meer groenten te eten. Ze bedachten daarvoor lokale kookworkshops die ze organiseren op het melkveebedrijf ’t Fazantenhof uit Houthulst.

29 november 2022  – Laatste update 29 november 2022 12:53
Lees meer over:
kookworkshopVIVES

Er schort wat aan de parate kennis van kinderen over de herkomst van ons voedsel. Om hier verandering in te brengen kwamen studenten Luna Louys, Southida Phongprasanesak, Célestine Baete, Wouter Danneels en Arthur Nerinckx op het idee om kookworkshops te organiseren. Zo slaan ze twee vliegen in één klap want het zet kinderen aan om meer groenten te eten.

De workshops zijn bedoeld voor ouders met hun kinderen (6-14 jaar). “Het plan is om een hoofgerecht en een dessert te bereiden. De kinderen kunnen actief meehelpen bij het koken met hun ouders”, vertelt Célestine Baete. “Terwijl er een gerecht in de oven zit, krijgen de kinderen de mogelijkheid om een rondleiding te volgen op de boerderij en kunnen ze op de speeltuin spelen. Bovendien is het mooi meegenomen dat de lokale handelaars en voedselproducenten extra in de kijker gezet worden.”

Als voedselproducent viel de keuze op ’t Fazantenhof in het West-Vlaamse Houthulst. Het melkveebedrijf met Roodborst Holsteins zet volop in op de korte keten en op hoevetoerisme. Zo doet de boerderij onder meer dienst als kinderboerderij en kampeerplaats. Via de hoevewinkel verkopen ze ook lokale producten, zoals hoeve-ijs en hoevekazen, van collega-landbouwers uit de buurt. “Die producten zullen we natuurlijk gebruiken voor onze workshops”, aldus Baete.

Alle info over de workshops vind je via de Facebookpagina Farm-to-Fork | Facebook.

WAP-actie wil herkomst voeding terug bij parate kennis schoolgaande jeugd
Uitgelicht
Waar onze dagelijkse kost vandaan komt is op vandaag steeds minder gekend, ook bij leerlingen. Met een WAP-actie (worst, appelmoes en patatten) wil Inagro de band van de schoo...
28 november 2022 Lees meer

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek